Pilevallskolans fotbollsprofil

Ska du börja i årskurs 7 och vill utveckla dig, både som person och fotbollsspelare? Då ska du anmäla dig till fotbollsprofilen på Pilevallskolan! Vi erbjuder talangfulla högstadieungdomar möjligheten att kombinera satsningen på att utvecklas som idrottare med en seriös satsning på skolan.

Pilevallskolans fotbollsprofil erbjuder talangfulla högstadieungdomar möjligheten att utvecklas som idrottare med en seriös satsning på skolan.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Elever som ska börja i årskurs 7 nästkommande läsår kan söka till fotbollsprofilen på Pilevallskolan. Utbildningen, som är öppen för alla som ska börja årskurs 7 nästkommande läsår, har plats för totalt 25 elever. Satsningen är ett samarbete mellan Trelleborgs kommun och fotbollsklubben Trelleborgs FF.

Hur blir jag antagen till fotbollsprofilen på Pilevallskolan?

Antagning till fotbollsprofilen på Pilevallskolan sker genom ansökan och färdighetsprov under årets första kvartal. Färdighetsproven används som grund för antagning och urval till fotbollsprofilen.

Bedömningen av färdighetsproven grundar sig på din fotbollskunskap avseende:

• Teknik
• Spelförståelse
• Fysik

Ansökan och antagning

Vårdnadshavare ansöker om plats för sitt barn på Pilevallskolans fotbollsprofil via IST, Trelleborgs kommuns webblösning för förskola, grundskola och fritidshem.

IST, Trelleborgs webblösning för förskola, grundskola och fritidshem

Ansökan till fotbollsprofilen läsåret 2022/2023 är stängd. 

Om du är skriven i Trelleborgs kommun loggar du in med ditt BankID och följer anvisningarna.

Om du är skriven i en annan kommun ska du ansöka utan att logga in med ditt BankID. Klicka direkt på rubriken Grundskola ansök i menyraden och följ anvisningarna. 

Om ni har frågor eller önskar besöka skolan är ni varmt välkomna att ringa biträdande rektor.

Telefon: 0410-73 44 97

Uttagning till platserna

Uttagningen till platserna sker genom provträning den 24 november, klockan 12.30-15.00 och den 2 december, klockan 12.30-15.00 på D-planen på Vångavallen. Du ska vara med vid båda tillfällena. Tänk på att anpassa kläder efter väder och att du har med dig ett enklare mellanmål samt dricka. Tänk också på att ta ledigt från skolan dessa dagar.

Det kommer inte att finnas någon möjlighet för vårdnadshavarna att titta på uttagningen. Däremot bjuds det på kaffe i anslutning till TFF:s kansli medan man väntar.

Under uttagningarna till Pilevallskolans fotbollsprofil kommer det att tas ett enskilt foto på de elever som provtränar. Detta görs för att vi ska kunna säkerställa att bedömningen görs på ett korrekt sätt. Om ni av någon anledning inte vill att något enskilt foto tas, vänligen kontakta biträdande rektor via e-post.

E-post: alexandros.nikolaidis@trelleborg.se

Att vara elev på fotbollsprofilen

Om du blir antagen till vår fotbollsprofil får du, utöver ordinarie undervisning, tre träningspass i veckan i samarbete med tränare från Trelleborgs FF. Träningen omfattar teknik, anfalls- och försvarsspel samt träningslära, etik och moral, kost och skadeförebyggande moment. En del av de ordinarie idrottspassen ersätts med träningstillfällen. I övriga ämnen följer du skolans timplan. Som elev måste du kunna ta ett stort ansvar för både dina studier och din fotbollsträning.

Målsättning

Forskning och beprövad erfarenhet visar att kombinationen idrott och skola stärker och gynnar kunskapsutvecklingen. Trelleborgs kommun vill tillsammans med Trelleborgs FF ge barn och ungdomar chans till bättre hälsa och ökad studiemotivation genom ett aktivt idrottsintresse i skolan. Samtidigt ges också unga med stort fotbollsintresse möjlighet till en gedigen fotbollsutbildning redan i högstadiet.

Med denna fotbollsutbildning stärker Trelleborgs kommun samarbetet mellan skolan och föreningslivet i syfte att få fler barn som börjar och fortsätter idrotta i en förening.
Pilevallskolans främsta mål är att alla elever ska bli godkända i samtliga ämnen och därmed få behörighet till alla nationella gymnasieprogram. Fotbollen är ett medel för att motivera ungdomar till att lyckas med sina studier.

Kolla in hur det är att gå på fotbollsprofilen

Denna grundskola tillhör rektorsområde Öster.

Bildningsförvaltningen