Alla elever som avslutat grundskolan har rätt till en gymnasieutbildning. Gymnasieskolan är en avgiftsfri och frivillig skolform. Den svenska gymnasieskolan ger grundläggande kunskaper för yrkes- och samhällsliv och för vidare studier.

Alla elever som avslutat grundskolan har rätt till en gymnasieutbildning.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Kommuner i Skåne och västra Blekinge har ett så kallat samverkansavtal om fritt sök. Det innebär att du som söker till gymnasieskolan kan välja fritt mellan utbildningar i samtliga kommuner. De som har högst betyg kommer in på den sökta utbildningen, oberoende av var man bor. Hemkommunen betalar för eleven.

Gymnasieskolor i Trelleborg

I Trelleborg finns en kommunal gymnasieskola, Söderslättsgymnasiet, Utbildningen på Söderslättsgymnasiet är uppdelad på enheterna S:t Nicolai och Bastionen.

På Söderslättsgymnasiet bedrivs elva nationella program, idrottsgymnasium, introduktionsprogram, anpassad gymnasieskola och vuxenutbildning.

Trelleborg har i dagsläget inga fristående gymnasieskolor.

Söderslättsgymnasiet hittar du i centrala Trelleborg. Här erbjuds du utbildning av hög kvalitet där målet är att förbereda dig som elev på bästa sätt inför kommande yrkesliv och fortsatta studier.

Bildningsförvaltningen

Telefonnummer
0410-73 30 00

Adress

Box 79
231 21 Trelleborg

Besöksadress

Henry Dunkers gata 1
231 45 Trelleborg

Bildningsförvaltningen