Företagare

Trelleborgs strategiska läge har haft stort inflytande på näringslivet och det är inte en slump att man kallar Trelleborg för speditionsbranschens vagga. Över 3000 företag har redan funnit vägen till Trelleborg.

Uppradade lastbilar
Foto: JS Media Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Uppradade lastbilar
 • Dialog med näringslivet en viktig förutsättning

  Anna Engblom, näringslivsstrateg Trelleborgs kommun

  Trelleborgs kommun var på plats när TFF på onsdagen arrangerade en lokal näringslivsmässa. Kommundirektör Fredrik Geijer invigde mässan och näringslivsstrateg Anna Engblom intervjuades på scen.

 • Trelleborg klättrar i företagsrankning

  Trelleborgs kommun är den trettonde bästa kommunen i landet när det kommer till miljö och hälsoskydd. Det visar SKL:s Öppna jämförelser inom området Företagsklimat. Trelleborg gör ett rejält kliv framåt, från plats 77 2016 till plats 13 i år.

 • Nu ska tre förslag för Business center växa fram

  Kartbild över området som konsulterna ska ta fram utvecklingsförslag för.

  Trelleborgs kommun har tecknat avtal med tre konsultteam om ett gestaltningsuppdrag för utveckling, planering och utformning av det östra verksamhetsområdet.

 • Exploatörer tog del av utvecklingsplaner

  Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson hälsar välkommen på årets exploatörsträff.

  Drygt 50 exploatörer från cirka 40 olika företag deltog på den exploatörsträff som Trelleborgs kommun arrangerade på torsdagsförmiddagen.

 • Vad tycker trelleborgarna och företagarna om Trelleborg?

  Mattias Wikner t.v. och Linus Andersson t.h.

  Torsdagsmorgonens näringslivsfrukost gick i statistikens tecken. Trelleborg kommuns Kvalitetschef Mattias Wikner och verksamhetsutvecklare Linus Andersson berättade vad trelleborgarna tycker om Trelleborg och kommunens service.

 • Regionala kärnor och tillväxtmotorer

  Kan Regionala kärnor och tillväxtmotorer vara medskapare i regional tillväxt och utveckling? Kan det vara en förutsättning?

 • Från tanke till företag – Green Room utvecklar trelleborgsentreprenörer

  John R Pickens är rådgivare på Green Room Trelleborg.

  Efter en omorganisering föll ansvaret för företagsinkubatorn Green Room Trelleborg på arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun. Drygt ett år senare har man hittat formerna, satt processen och vill nu nå ut till ännu fler företagsamma trelleborgare.

 • Ett konkurrenskraftigt näringsliv i morgondagens Trelleborg

  På fredagsmorgonen samlades ett trettontal personer från näringslivet i Trelleborg för en workshop tillsammans med representanter från Trelleborgs kommun.

 • Samarbete ska ge målbild för Business center

  Hur kan det östra verksamhetsområdet utvecklas när en framtida ringväg och ny hamninfart binder samman platsen med övriga Sverige och kontinenten? Det ska beskrivas i en gemensam avsiktsförklaring mellan kommunen och näringslivet.

 • Framtiden i fokus

  TFF:s kvalfyllda veckor, julsoda och arbetsförmedling på nätet - det var några av ämnena när Trelleborgs kommun dukade upp till årets fjärde Näringslivsfrukost i Parken. Ett 80-tal företrädare för olika delar av näringslivet fanns på plats för att lyssna på framtidstankar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?