Om du är beroende eller har ett skadligt bruk av alkohol, narkotika eller spel om pengar kan du få hjälp av socialtjänsten. Hjälp finns också att få för dig som är anhörig.

Om du vill ha hjälp att komma ur skadligt bruk eller beroende

För att få hjälp av oss behöver du ha fyllt 18 år och vara bosatt i Trelleborgs kommun. Kontakta oss genom att ringa, skriva brev eller skicka e-post. Det går också bra att besöka oss för att boka tid.

När du ansöker om hjälp blir du erbjuden att träffa en socialsekreterare inom en vecka. Tillsammans utreder ni ditt behov av hjälp och kommer fram till vilken insats du behöver. Det finns olika former av hjälp och stöd, allt från samtalskontakt till behandling i öppenvård eller på behandlingshem.

Om du är orolig för någon med skadligt bruk eller beroende

Om du känner oro för någon som har ett skadligt bruk eller är beroende av alkohol, narkotika eller spel kan du också kontakta oss. Du kan vara anonym men tänk på att inte uppge ditt namn i så fall. Har du väl sagt eller skrivit ditt namn kan du inte vara anonym längre.

Den du är orolig för ska ha fyllt 18 år och vara bosatt i Trelleborgs kommun. För att vi ska kunna vara till hjälp behöver du kunna uppge namn och personnummer på den du är orolig för. I annat fall kan vi enbart bidra med rådgivning utifrån din situation som anhörig.

Kontakta oss genom att ringa, skriva brev eller skicka e-post.

Tänk på att inte ange några känsliga personuppgifter om du väljer att kontakta oss via e-post. Uppge endast att det gäller en orosanmälan och lämna dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig så snart som möjligt.

Externa länkar

Alkoholhjälpen

Anonyma alkoholister – AA

Anonyma narkomaner – NA

Spelberoendes riksförbund

Beroendeenheten

Socialförvaltningen

Telefonnummer
0410-73 30 00

Adress

Trelleborgs kommun
Box 63
231 21 Trelleborg

Besöksadress

Östergatan 65
231 45 Trelleborg

Fax: 010-1509981

Socialförvaltningen