Resebidrag och resekort

Du som är folkbokförd i Trelleborgs kommun och går gymnasial utbildning på kommunal eller fristående gymnasieskola kan ha rätt till resekort.

Resekort beviljas:

  • om du har minst 6 kilometer enkel resa mellan folkbokföringsadressen och Norregatan 47 (utgångspunkt mitt emellan S:t Nicolai och Bastionen enligt beslut av bildningsnämnden). Mäts med hjälp av Gula Sidorna/Eniro/Vägbeskrivning.
  • om du har rätt till studiehjälp enligt studiehjälpsförordningen

Du får inte ha inackorderingsbidrag.

Ansökan resekort (PDF-dokument, 640 kB)

Ansökan om resekort finns också på Trelleborgs kommuns hemsida/självbetjäning. Du behåller samma resekort under hela gymnasietiden men gör en ny ansökan inför varje läsår för att ladda kortet med ny skolbiljett. Elever som studerar på Söderslättsgymnasiet ska endast skicka in ansökan inför årskurs ett.

Ansökan skickas till:
Söderslättsgymnasiet
Box 1008
231 25 Trelleborg

Märk kuvertet med "Resekort".

Resekortet skickas till folkbokföringsadressen under vecka 32-33.

Du är skyldig att informera om du avbryter studierna eller flyttar från Trelleborgs kommun. Vid flytt till annan kommun gör du en ny ansökan om resekort hos din nya hemkommun.

Förlorat/skadat/stulet kort ersätts på Söderslättsgymnasiet mot en avgift; gäller endast elever som är folkbokförda i Trelleborgs kommun.

Kontantbidrag beviljas endast i undantagsfall. En förutsättning är till exempel att allmänna kommunikationer inte finns eller inte går att utnyttja.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!