Ungdomsbiljett

Du som är ungdom och folkbokförd i Trelleborgs kommun kan ha rätt till ungdomsbiljett.

Ungdomsbiljett

Du som är född mellan 2005 och 2010 och folkbokförd i Trelleborgs kommun kan få en ungdomsbiljett för resor med Skånetrafiken. Detta gäller oavsett vilken skola du går på eller i vilken kommun skolan ligger. Ungdomsbiljetten gäller på bussar, tåg och närtrafik som trafikeras av Skånetrafiken och Öresundstågen i hela Skåne, dygnet runt, årets alla dagar.

Ungdomsbiljetten gäller från 1 augusti och ett år framåt. Biljetten förlängs årligen automatiskt med ett år i augusti fram tills man fyller 18 år. Exempelvis kan ungdomar som är födda 2005 använda sin biljett från 1 augusti 2023 till 31 juli 2024.

Om man ändrar sin folkbokföringsadress till en annan kommun kommer biljetten att avaktiveras automatiskt. Biljetten är personlig och går därför inte att låna ut. Vid misskötsel tar Skånetrafiken ut en kontrollavgift.

Om du blir av med ditt kort

Vid borttappat eller skadat busskort ska du som elev vända dig till din skola i kommunen.

Om du går på en skola utanför kommunen ska du vända dig till kontaktcenter i Trelleborgs kommun.

Spara alltid ditt busskort från Skånetrafiken

Du som sedan tidigare har ett busskort från Skånetrafiken kommer automatiskt att få ungdomsbiljetten laddad på ditt busskort.

Om du inte tidigare haft något busskort från Skånetrafiken under din skolgång kommer ett busskort med ungdomsbiljett att skickas ut automatiskt till din folkbokföringsadress.

Skånetrafikens information om ungdomsbiljett.

Kommunledningsförvaltningen