Seniorbiljett

Med seniorbiljett kan du som är äldre åka fritt på alla stadsbussar och regionbussar i kommunen. Seniorbiljetten kallas ibland också seniorkort och är en förmån som Trelleborgs kommun har beslutat om. Det är Skånetrafiken som skickar ut och kan svara på frågor om biljetten.

Seniorbiljetten är ett resekort som ger dig som är 67 år eller äldre fria resor med regionbuss eller stadsbuss inom kommunen. Kortet skickas dig som har åldern inne och är folkbokförd i Trelleborgs kommun.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Seniorbiljetten eller seniorkortet som det också kallas skickas automatiskt med posten till alla som har fyllt 67 år och är folkbokförda i kommunen. Biljetten skickas ut av Skånetrafiken.

Fria resor i kommunen

Biljetten gäller inom hela kommunen på stadsbussar och regionbussar. Det finns inga begräsningar när på dagen du kan åka eller hur många resor du får göra.

Om din resa fortsätter in i annan kommun

Om du ska resa vidare utanför Trelleborgs kommun köper du en vanlig biljett från sista stationen eller hållplatsen inom kommunen.

Om du tappat bort ditt kort

Vid borttappat kort eller om kortet/biljetten inte fungerar på grund av tekniska problem ska du kontakta Skånetrafikens kundservice på telefon 0771 – 77 77 77. Du kan också besöka något av Skånetrafikens kundcenter.

Busslinjer och hållplatser

På kartbilden kan du enkelt se vilka busslinjer som trafikeras inom Trelleborgs kommun samt namn och läge på de sista hållplatserna på de olika sträckorna.

Så reser du med din seniorbiljett

På Skånetrafikens webbplats kan du hitta mer information om hur du använder din seniorbiljett när du reser och hur du går till väga om du har problem med ditt kort. Här finns också information om hur du köper tilläggsbiljett eller förköper en biljett till resor utanför kommunen.

Skånetrafikens information om seniorbiljett

Kommunledningsförvaltningen