Trelleborgs stora resecentrum är Trelleborg C. Här knyts tågen samman med både bussar, färjor och cykeltrafik. Härifrån kan du också ta dig vidare med taxi, eller till fots. Centrum är bara ett stenkast bort.

Centralstationen i Trelleborg.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Trelleborgs centralstation har gamla anor men fungerar idag som ett modernt resecentrum med service för dig som passerar. Centralstationen genomgick en omfattande renovering när Trelleborg åter fick pågatågstrafik den 13 december 2015.

Tågtrafiken via Malmö och Lund till Helsingborg avgår två gånger i timmen från tidig morgon fram till midnatt. Busstrafiken är anpassad till tågtidtabellerna och omfattar både stadsbusslinjer och regionbussar.

Inne i centralstationen hittar du bland annat butik och matställen, och utanför huset finns både cykelparkering och ett låst cykelgarage.

Landgångspassagerare till färjetrafiken anländer och lämnar hamnen från Hamngatan 9, ett par hundra meter väster om Trelleborg C.

Centralstationen ägs av ett privat fastighetsbolag. Trelleborgs kommun ansvarar för stationsområdet utanför stationshuset.

Kommunledningsförvaltningen