Buss

Trelleborg trafikeras både av regionbussar som förbinder kommunen med andra delar av Skåne, och av stadsbussar som tar dig dit du ska i staden.

Alla stadsbussar i Trelleborg är eldrivna.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

I Trelleborg kan du åka stadsbuss på två linjer, Persåker – Trel­leborg C – Fagerängen, och Högalid – Trelleborg C – Gislövs läge.

Stadsbussarna avgår en gång i kvarten under vardagar mellan klockan 06.00 och 09.00 samt mellan klockan 14.00 och 18.00. Under övrig tid går stadsbussarna en gång i halvtimmen fram till klockan 22.00 på vardagar samt lördagar fram till klockan 17.00. Under lördagskvällar och söndagar avgår stadsbussen en gång i timmen.

Det finns också en busslinje som trafikerar Malörten – Akka – lasarettet – Stortorget – Trelleborg C under vardagar mellan klockan 09.00 och 14.00 och med avgångstid en gång i halvtimmen.

Regionbussar avgår en gång i halvtimmen under var­dagar mellan klockan 06.00 och 09.00 samt mellan klockan 14.00 och 18.00, och under övrig tid en gång i timmen.

Tidtabellerna för bussar är anpassade till pågatågens ankomsttider och avgångstider samt region- och stadsbussarnas ankomsttider och avgångstider.

Med reservation för ändringar.  För linjekartor och tidtabeller besök Skånetrafikens webbplats!

Skånetrafiken

Kommunledningsförvaltningen

Relaterade sidor