Öppen förskola

Alla barn och vuxna är välkomna till Öppen förskola. Vi umgås, utbyter erfarenheter, leker, fikar och har pedagogiska aktiviteter varje dag. Verksamheten är kostnadsfri och du väljer själv när du vill komma och gå. Du som vuxen ansvarar för ditt/dina barn och deltar tillsammans med ditt/dina barn i de aktiviteter som erbjuds.

I kommunen finns det två öppna förskolor; en i Anderslöv och en i centrala Trelleborg. Båda ingår i en familjecentral där du även hittar andra tjänster som mödravård, barnhälsovård och socialrådgivning.

Öppna förskolor

På Familjecentralen Bryggan samlas flera olika professioner som arbetar tillsammans kring barnfamiljen. Här finns mödrahälsovård genom Barnmorskegrupp…

På Familjecentralen Myllan samlas flera olika professioner som arbetar tillsammans kring barnfamiljen. Här finns öppen förskola och socialrådgivning f…

Öppen förskola är till för dig som är hemma med små barn. Här kan barnen leka enskilt eller i grupp. Det kostar inget och du behöver inte anmäla barnet i förväg. Syftet är att erbjuda barn en god pedagogisk gruppverksamhet där du som vårdnadshavare är delaktig hela tiden. Barnen får leka i en barnvänlig miljö med leksaker och material som stimulerar barns lek och utveckling.

Träffpunkt för barn och vuxna

För dig som vårdnadshavare är öppna förskolan en träffpunkt där du kan knyta kontakter med andra föräldrar. Du får stöd i föräldraskapet av de anställda pedagogerna. Ofta kan du gå på regelbundna träffar med teman eller för en särskild grupp av föräldrar. Öppen förskola erbjuder även Babycafé, ABC-föräldrautbildning och Komet.

På Öppen förskola erbjuds:

  • en mötesplats för barn och vuxna
  • utedagar och utflykter
  • sångstund, babyrytmik, sagoläsning och skapande verksamhet
  • babyöppet
  • spädbarnsmassage
  • föräldrakurser i ABC – Alla Barn i Centrum
  • samarbete med socialrådgivare, BVC och MVC

Bildningsförvaltningen