Om Kulturskolan

Vår målsättning är att man som elev upptäcker vilka positiva upplevelser kultur kan ge oavsett vilken ålder eller nivå man befinner sig på.

Som förälder kan du vara till stor hjälp för att ge våra elever – ditt barn – bra förutsättningar i sitt utövande. Det kan du göra genom att bara ta dig tid att sitta med när ditt barn tränar på sina låtar, danssteg, repliker eller vad det nu kan vara.

Detta är oerhört värdefullt och framför allt mindre barn behöver den hjälpen för att komma ihåg träningen hemma.

Har du möjlighet är det bra om du kan närvara vid någon av de första lektionerna, dels för att träffa läraren men även för att få en inblick i hur vi arbetar.

Hur går undervisningen till?

Undervisningen är en gång i veckan och vi garanterar minst 28 lektionstillfällen under ett läsår. Vi har i stort samma läsårstider som grundskolan men det som kan skilja är studiedagar och terminsstart eller terminsslut.

Kör, orkester och ensembler

Är det så att eleven blir uttagen till att medverka i kör, orkester eller ensemble så ingår det i avgiften. Det är en mycket viktig bit i undervisningen där vi verkligen vill ha med dem som blivit uttagna och vi hoppas även här på ett gott föräldrastöd.

Frånvaroanmälan

Är det så att du inte kan komma på din lektion så vill vi att du meddelar detta. Har du fått ett mobilnummer till din lärare kan du skicka ett SMS direkt till henne/honom. Det går även att anmäla frånvaro på Kulturskolans webbplats under Min sida eller genom att ringa eller maila till vår expedition.

Inställda lektioner

Av ekonomiska skäl har vi tyvärr inte möjlighet att sätta in vikarie vid korttidsfrånvaro hos ordinarie personal utan lektionen blir då som regel inställd. Då vi ställer in någon lektion på grund av att läraren är sjuk skickar vi ett SMS till de mobilnummer du lämnat. Det är därför viktigt att du uppdaterar på Min sida om du ändrar nummer så att vi verkligen når dig. Det går bra att få SMS till flera telefoner.

Om någon lektion blir inställd av annan orsak än sjukdom ska detta meddelas av respektive lärare.

Föräldraförening

Det finns en föräldraförening som heter Treklangen som hjälper till vid olika arrangemang. Vill du veta mer om den så kan du kontakta Kulturskolans expedition som förmedlar kontakten med deras ordförande.

Kultur- och fritidsförvaltningen