Vatten och avlopp i Trelleborgs kommun

I Trelleborgs kommun är det tekniska förvaltningens VA-avdelning som ansvarar för distribution och produktion av dricksvatten och avloppsvatten.

VA-avdelningen Trelleborgs kommun
Foto: TEKNISKA FÖRVALTNINGEN, TRELLEBORGS KOMMUN Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika VA-avdelningen Trelleborgs kommun

VA-avdelningen hanterar hela VA-kretsloppet från upptagandet av grundvatten till utsläpp av renat avloppsvatten. Avdelningen ansvarar även för handläggande av VA-lov, mätarbyten, samt drift och underhåll av ledningsnätet.

Vatten är vårt viktigaste livsmedel och varje år levererar Trelleborgs fyra vattenverk cirka 3 miljoner kubikmeter vatten, vilket gör avdelningen till kommunens största livsmedelsleverantör. Samtidigt är 89 % av kommunens befolkning anslutna till det kommunala avloppsledningsnätet och därmed är VA-avdelningen även en av de största och viktigaste miljöverksamheterna i Trelleborg.

Nyheter vatten och avlopp

 • Kund- och Fakturasupport stängt klämdagen 26 maj

  Landsbygdsvy

  Kund- och Fakturasupport 0410-733800 stängt 25-26 maj.

  Vi är åter tillbaka måndagen 29 maj 08:30. Har ni allmänna frågor kring er faktura eller förbrukning kan ni ringa kommunens medborgarservice på 0410-733000.

  Det går också att maila oss på . Vi kommer att besvara detta under kommande vecka.

 • Biltvättarhelgen 22-23 april 2017 - #biltvättartid

  Biltvättartid

  Är du en av de som fultvättar bilen? Smutsvattnet från en biltvätt innehåller miljöfarliga tungmetaller och gifter. I Sverige görs cirka 30 miljoner biltvättar per år.

Etiketter

Hjälpte informationen på den här sidan dig?