Motiveringar 2020 års nominerade

Trädgårdsstaden i Trelleborg

Motivering

”Det idylliska lantlivet ligger runt knuten och ändå är det bara ett fåtal minuter från Trelleborgs stadskärna. I norra Trelleborg erbjuds välplanerade, moderna lägenheter med stora terrasser och uteplatser. Nya  kvarter har skapats, med innergårdar där gröna trädgårdar etableras. Trädgårdsstaden i Trelleborg är ett välkommet nytillskott till stadens utbud av bostäder och tillför influenser av sydländsk karaktär.”

Restaurang Pärlan i Beddingestrand

Motivering

”Med en tydlig retrokänsla och med rötterna i forna glansdagar, har restaurangen fått nytt liv i ny regi. Nu erbjuds luncher, à la carte, terrass- och barhäng, fester, konferenser och event, precis vid stranden i Beddingestrand. Restaurang Pärlans öppnande är en efterlängtad återkomst, en pärla både som restaurang och som ett smycke vid kommunens fina kust.”

Nybyggt hus i östra Trelleborg

Motivering

”Mitt i den gamla bebyggelsen i den östra stadsdelen i Trelleborg har ett nytt, spännande enbostadshus vuxit fram. Utformningen mot gatorna har sin prägel i 1940-talet med gammaldags tegel i munkförband, valv över fönster och dörrar och gesimser under takfot och ut på gaveln. I hörnet mot gatorna markerar ett vitmålat, putsat parti att det ändå är ett modernt hus. Huset kännetecknas också av smarta val för klimat och miljö. Fastigheten ligger i korsningen Östra Förstadsgatan och Stormgatan.”

Samhällsbyggnadsförvaltningen