Dessa sidor är för dig som är ansluten till kommunalt vatten och avlopp eller omfattas av kommunens åtagande för avfallshantering.

Kundportal ersätter gamla Mina sidor

Kretslopp och vatten har bytt system för hantering av dina abonnemang och fakturor. Därför är Mina sidor utbytt mot en ny kundportal och dina fakturor har till viss del fått ett nytt utseende. I kundportalen kan du också anmäla om du i framtiden vill få sms vid driftstörningar.

Flera av dina ärenden kan du uträtta själv via vår kundportal där du kan logga in för att bland annat se dina abonnemang, beställa tjänster eller lämna vattenmätaravläsning. I våra e-tjänster hittar du formulär för saker som inte kan utföras via kundportalen, till exempel vissa ansökningar. E-tjänsterna kan du också använda om du ännu inte är kund hos Kretslopp och vatten.

Svar på vanliga frågor hittar du här på webbplatsen.

Kundportalen

I kundportalen kan du som är kund hos oss få en överblick över dina abonnemang. Här kan du också se alla dina fakturor som avser förbrukning från och med april 2023 och framåt, lämna vattenmätarställningar och göra vissa ändringar i dina tjänster, beställa nya tjänster och göra ansökningar.

Inloggning för privatkund

Som privatkund loggar du in i kundportalen med ditt BankID. Om du saknar BankID kan du vända dig till kommunens kontaktcenter så kan de hjälpa dig med en annan inloggningsmetod.

Kundportal privatkund

Inloggning för företagskund

Som företagskund loggar du in i kundportalen med de inloggningsuppgifter du har på din faktura.

Kundportal företagskund

Ta emot sms om driftstörningar

Du som är kund hos Kretslopp och vatten har möjlighet att ta emot sms vid eventuella  driftstörningar i ditt område.

För att du ska kunna ta emot våra sms behöver du se till att du har angett ett mobilnummer under kontaktuppgifter i kundportalen och ange att du vill ta del av sms vid driftstörningar. Du är också välkommen att kontakta kommunens kontaktcenter och be dem lägga in att du vill ta del av sms vid driftstörningar.

När vi har fått ett tillräckligt stort kundunderlag som önskar sms kommer vi att starta tjänsten.

Vad skickar vi sms om?

Vi skickar sms om vi har en driftstörning i det område där du är abonnent. VI skickar inte sms om enskilda tjänster eller fastigheter. Driftstörningsmeddelanden kan till exempel handla om:

  • Att vi tillfälligt behöver stänga av vattnet
  • Markant ökad förbrukning av vatten (misstänkt läckage)
  • Driftstörningar vid hämtning av avfall
  • Bevattningsförbud

Saknar du någon information eller vill ha personlig hjälp är du välkommen att kontakta kommunens kontaktcenter.

Kontaktcenter

Telefonnummer
0410-73 30 00

Adress

Trelleborgs kommun
231 83 Trelleborg

Besöksadress

Trelleborgs kommun
Algatan 29
231 42 Trelleborg

Kontaktcenters öppettider (helgfria dagar):

  • Måndag-torsdag 08.00-16.30
  • Fredag 09.00-16.00

Tekniska serviceförvaltningen