Avfall och återvinning

Kommunen ansvarar för att samla in hushållsavfall och se till att det behandlas på rätt sätt. Kommunen ska också arbeta för avfallsminimering och ge information till kommuninvånarna om konsumtionens betydelse för avfallsproduktionen.

Avfalls- och återvinningsavdelningen

Hushållsavfall är alla typer av avfall som uppkommer där vi bor eller tillbringar vår fritid. Även motsvarande avfall som uppstår hos verksamheter, institutioner och skolor räknas som hushållsavfall och styrs av samma bestämmelser.

Avfalls- och återvinningsavdelningen hämtar hushålls- och trädgårdsavfall samt vitvaror och grovavfall. Till de tre återvinningscentralerna i kommunen lämnar du kostnadsfritt ditt grovavfall och farligt avfall. Här kan du också lämna prylar till återbruk, hämta matavfallspåsar och köpa kompost- och matjord. Vi ansvarar för tömning av enskilda avlopp och fettavskiljare.

Våra informationsblad hittar du som pdf-fil på denna sida.

Nyheter avfall & återvinning

 • Farligt Avfall-bilen på Övre 15 augusti

  Farligt Avfall-bilen gör det lättare för dig att lämna farligt avfall.

  Torsdag den 15 augusti är Farligt Avfall-bilen tillbaka i Trelleborg. Välkommen till Övre mellan klockan 17.00 och 18.00.

 • Kund- och Fakturasupport begränsade telefontider

  Kund- och Fakturasupport på telefon 0410-733800 har begränsade telefontider v.29-31. Vi kommer att hålla öppet mellan kl.09:00-12:00.

 • Infoblad våren 2019

  Läs vårt nya infoblad med aktuell information om avfallshanteringen i kommunen. Infobladet har även distribuerats till alla hushåll i Trelleborgs kommun.

 • Kampanj om matavfall bidrar till biobränsle

  Lär katten bära ut matavfallspåsen! Tipsen finns på gördetintesvårare.se.

  Vi samlar in mer och mer matavfall i Trelleborg. Samtidigt arbetas det hårt för att matsvinnet ska minska ännu mer och att det som ändå blir avfall sorteras och samlas in.

 • Återvinningsstationen i Gislövs hamn tas bort

  Under vecka 9 tas återvinningsstationen bort för att ge fler uppställningsplatser för fritidsbåtar i hamnområdet.

 • Att sortera matavfall är lätt!

  Lär katten bära ut matavfallspåsen! Tipsen finns på gördetintesvårare.se.

  Varför krångla till det? Kampanjen "Gör det inte svårare än vad det är" hjälper dig att komma igång och samtidigt att förstå varför det är så viktigt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!