Boka samtal med Studie- och yrkesvägledare

Genom samtal med en studie- och yrkesvägledare kan du få ökad kunskap om olika alternativ som finns när det gäller studier och yrkesval

Vi hjälper dig att planera dina studier eller hitta rätt yrke.

Du har möjlighet att träffa oss på Vuxenutbildningen Trelleborg eller i ett videomöte – välj det som passar dig bäst.

1. Innan du bokar

Skicka gärna med betyg när du bokar tid (en bild av dem går bra!). Om du inte har dina betyg kontaktar du skolan du gått på och ber dem skicka dem till dig. Du kan även boka möte med oss utan betyg.

2. Dags att boka

Genomför din bokning här. Du behöver ha ditt BankID i beredskap.

Boka här

3. Vad händer sen?

När du har bokat får du ett e-postmeddelande som bekräftar din bokning.

Om du har valt videomöte får du en länk i e-postmeddelandet. När det är dags för mötet klickar du på den länken och då träffar du studievägledaren.

Om du har valt ett personligt möte ser du i e-postmeddelandet var du ska möta studievägledaren. Kom till angiven plats till Vuxenutbildningen Trelleborg den tid du valt.

Om videomöten

  • Videosamtalet spelas inte in utan det är upp till dig som deltar i mötet att dokumentera det som sägs.
  • Videosamtal fungerar både på dator och på mobil.
  • Videosamtalet förs mellan två parter, fler kan inte vara med.

Den du träffar i mötet kan dela material med dig, det är då ditt ansvar att ladda ned materialet till din dator. Om du inte har dator utan mobiltelefon, kan du be personen du talar med att maila dig materialet.

Tänk på att vara i en lugn miljö när du har ett videosamtal. Det är viktigt att ni hör varandra och att du förstår vad som sägs. Om uppkopplingen är dålig, eller om du blir störd, kan du alltid boka ett personligt möte istället eller ett nytt videomöte vid en annan tidpunkt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för din hjälp!