Hittaut - orientering i stad och natur

Leta efter checkpoints i staden och naturen med hjälp av en digital karta eller med en fysisk Hittaut-karta – ett enkelt och roligt sätt att få motion, samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser.

Hittaut är en ideell friskvårdsaktivitet från Svenska Orienteringsförbundet som kombinerar orientering med modern teknik. I Trelleborg arrangeras Hittaut av OK Kontinent och Naturskyddsföreningen Trelleborg.

Leta efter 54 olika checkpoints i Trelleborgs kommun.

Fotograf: Mora hotell och spa

Välj själv vilken nivå du vill delta på

Välj själv vilken nivå du vill delta på. Oavsett om du vill gå, springa eller cykla, i skog eller stad så finns det checkpoints som passar för dig. Du väljer dessutom själv om du vill göra det tillsammans med familj och vänner, eller bara ge dig ut ensam.

Checkpointsen är tillgängliga dygnet runt under säsongen 1 april till 6 november och svårighetsgraden sträcker sig från enkla checkpoints inne i stadskärnan och längs stigar, till kluriga checkpoints i obanad terräng. Blir en checkpoint alltför klurig finns dessutom möjligheten att aktivera GPS:en i appen och din position visas då som en blå prick i den digitala kartan.

Hitta ut i Trelleborg

I Trelleborg finns totalt 54 checkpoints, bland annat vid Trelleborgen, småbåtshamnen i Gislövs läge och i Albäcksskogen.

Utöver det finns det även ett antal checkpoints längs med Sydkustleden från Smygehuk via Trelleborg, Höllviken, Skanör och Falsterbo och till Malmö. 2022 kommer det finnas sex Hittaut projekt i Skåne med checkpoints i 23 kommuner.

Totalt finns det över 1500 checkpoints i Skåne.

Hittauts webbplats

Ladda ner appen för Android

Ladda ner appen för iOS

Hittauts papperskarta kommer till Trelleborg den 29 april. Du kan hämta kartan på Söderslättshallen, Trelleborgen och på Trelleborgs bibliotek.

I appen hittar du Trelleborgs karta och checkpoints under Hittaut Skåne.

Gratis och chans att vinna priser

Hittaut är helt gratis att delta i och det enda du behöver göra är att registrera ett konto med hjälp av en e-postadress. När du har registrerat ett konto får du tillgång till samtliga Hittautprojekt i hela Sverige och kan enkelt byta ort mellan de olika projektens checkpoints.

På Hittauts webbplats får du en enkel översikt på hur många checkpoints du har registrerat och kan följa din och andras utveckling. Genom att registrera checkpoints deltar du även i utlottning av priser. Varje checkpoint du registrerar blir till en lottsedel och en chans till vinst, ju fler checkpoints du registrerar desto större chans att vinna.

Deltagande för skolor och arbetsplatser

Genom att anmäla din skola eller organisation till friskvårdsutmaningen får ni tillgång till flera bonusfunktioner.

Som deltagare i friskvårdsutmaningen får ni en tydlig översikt i hur många checkpoints som er skola eller organisation har registrerat. Det är även möjligt att skapa interna lag och tävla mellan klasserna, mot lärarlag eller mellan de olika avdelningarna på i er organisation.

Kultur- och fritidsförvaltningen