Matteslinga i Albäcksskogen

Trelleborgs kommun har genom en särskild satsning på friluftsliv i Albäcksskogen låtit uppföra en 500 meter lång natur- och matteslinga med skyltar. Satsningen har gjorts tillsammans med naturpedagogen Sophie Tranborg på Naturbarn med illustrationer av Joakim Larsson.

Matteslinga

Matteslinga

Matteslingan i Albäck finns tillgänglig för alla att ta del av och frågorna är utformade för att skapa upptäckarglädje för hela familjen. Denna satsning görs för att uppmuntra Trelleborgs medborgare att upptäcka och utforska denna vackra plats.

Fakta

Matteslingan är en cirka 500 meter lång naturslinga i Albäcksskogen med skyltar där barn och vuxna kan lösa natur- och matteproblem på 12 olika stationer. Natur/matteslingan står permanent på området.

Målgrupp

Målgrupp för matteslingan är barn i förskoleåder och uppåt i sällskap med vuxen. Slingan är anpassad för förskolor, skolor och familjer men även för föreningar som till exempel scouter och Naturskyddsföreningens natursnokar.

Upplägg

Det finns 12 stationer med jämna mellanrum längs sträckan. Stationerna är fristående så att oavsett vart man börjar eller slutar så kan slingan användas.

Varje station presenterar en matematikövning som är tänkt att uppmuntra till diskussion och samtal om matematik. Där finns även naturinformation för att väcka nyfikenhet på naturen omkring.

En QR-kod leder till fler matematikuppdrag i olika svårighetsgrad.

Varje station har en bild som förstärker matteuppgiften så att det blir enkelt att förstå uppgiften.

Matteslinga karta

Karta över matteslingan

Fotograf: -

Kultur- och fritidsförvaltningen