Matteslinga i Albäcksskogen

Trelleborgs kommun har genom en särskild satsning på friluftsliv i Albäcksskogen låtit uppföra en 500 meter lång natur- och matteslinga med skyltar. Satsningen har gjorts tillsammans med naturpedagogen Sophie Tranborg på Naturbarn med illustrationer av Joakim Larsson.

Matteslinga

Matteslinga

Grunden för de matematiska färdigheterna utvecklas redan under barnets första levnadsår. För att utveckla logiskt tänkande och förståelse för matematisk behöver man öva. Att lära sig att känna igen mönster och att öva på rumsuppfattning är två sätt att göra det.

Barn i förskoleålder leker och lär på samma gång!

Med matteslingan i Albäcksskogen vill vi uppmuntra till lek, rörelse och grundläggande matematiskt tänkande.

Fakta

Matteslingan är en cirka 500 meter lång naturslinga i Albäcksskogen med 12 skyltar med uppdrag. Uppdragen är fristående och kan göras oberoende ordning. En QR-kod vid varje uppdrag leder till fler uppgifter. Matteslingan står permanent på området.

Målgrupp

Målgrupp för matteslingan är barn i ålder 3-8 år i sällskap av vuxen men de flesta uppdragen uppskattas av alla åldrar. Alla är välkomna att testa, familjer, öppen förskola, förskolor, och föreningar.

Upplägg

Det finns 12 stationer med jämna mellanrum längs sträckan. Stationerna är fristående så att oavsett vart man börjar eller slutar så kan slingan användas.

Varje station presenterar ett eller flera uppdrag som är tänkt att uppmuntra till rörelse, lek och samtal kring matematik. En QR-kod leder till fler uppdrag och naturinspiration.
Varje station har en bild som förstärker uppdraget så att det blir enkelt att förstå uppgiften.

Matteslinga karta

Karta över matteslingan

Fotograf: -

Kultur- och fritidsförvaltningen