Utegym

Trelleborgs kommun har flera utegym. Det finns både i centrala Trelleborg, i närheten av Dalabadet och i Skateholm. Dessutom har det kommunala fastighetsbolaget Trelleborgshem ett utegym på Fagerängen.

Du kan träna på utegym i friska luften när du av olika anledningar inte kan eller vill träna på inomhusgym. Det finns olika typer av utegym.

Utegym vid aktivitetspark i Skegrie

I Skegrie finns ett utgym, som kommit till genom ett förslag i medborgarbudgeten En miljon idéer. Utegymmet är placerat tillsammans med en aktivitetspark, som i sin tur kommit till genom ett medborgarförslag. Aktivitetsparken består förutom utegymmet av boulebanor, cykelpumptrack, hundrastgård, samt grillplats och återvinningsstation.

Tillverkaren av redskapen i utegymmet har tagit fram ett antal filmer som visar hur redskapen används. Dessa kan du ta del av via länken nedan.

Så används redskapen i utegymmet (Youtube)

Aktivitetsparken och utegymmet öppnades i juni 2022 och ligger i anslutning till korsningen Skegrie byaväg – Midsommarängen.

Utegymmet i Skegrie är placerat tillsammans med en aktivitetspark i anslutning till kostningen Skegrie byaväg - Midsommarängen.

Utegym och en multiarena på Gislövs IP

Multiarenan och utegymmet på Gislövs IP, som stod färdigt på sommaren 2021, är det projekt som fick allra flest röster i medborgarbudgeten En miljon idéer 2020.

En multisportarena är en anläggning för spontanidrott. Här kan man spela fotboll, basket, tennis, volleyboll eller landhockey. Det är bara fantasin som sätter gränserna för vad man kan göra. Vill man använda bollar, racket och/eller klubbor får man ta med det själv.

För utegymmet har en åldersgräns på 13 år bestämts. När det gäller yngre barn visar forskning att det är bäst att träna styrka utan vikter då det främst är neuromuskulär anpassning som eftersträvas, inte muskelhypertrofi (utveckla större muskler). För all träning på gym gäller att ta det försiktigt och inte överbelasta. Ta gärna hjälp av instruktör om du är ovan.

Adress: Gislövs Strandväg 125, Trelleborg

Flest röster i medborgarbudgeten 2020 fick multiarenan och utegymmet i anslutning till Gislövs IP. Nu är det dags att lämna in nya förslag.

Utegymmet i Skateholm

I norra delen av Skateholm mot Tullstorp har ett utegym anlagts under mars 2021.

Redskapen är byggda av stockar och gör det möjligt att träna olika muskelgrupper. Instruktioner över hur redskapen kan användas finns på platsen.

Du hittar utegymmet på hörntomten vid Vitgransvägen 10-11 i Skateholm. Adress: Vitgransvägen 10-11, Beddingestrand.

Utegymmet har kommit på plats efter att ha röstats fram i medborgarbudgeten En miljon idéer.

Utegymmet vid Dalköpingeån

Cirka fyra kilometer öster om Trelleborg och några hundra meter från Dalabadet finns ett utegym i naturstil. Redskapen är byggda av stockar och finns med varierande tyngd. I anslutning till redskapen finns bilder och beskrivningar som ger instruktion om hur redskapen ska användas.

Adress: Dalaslingan 3, Trelleborg

Öster om Trelleborg och några hundra meter från Dalabadet finns ett utegym i naturstil.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Utegymmet i Östervångsparken

Från och med juni 2021 finns ett utegym i den norra delen av Östervångsparken. Utegymmet, som  består av elva redskap i rostfritt stål och ek, är resultatet av ett medborgarförslag som kommit in till kommunen.

Utegym står klart i den norra delen av Östervångsparken.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Utegymmet i Generationsparken

I centrala Trelleborg, i Generationsparken, finns ett utegym med flera maskiner där hela kroppen kan tränas.

Adress: Norregatan 46, Trelleborg

Utegym

Utegym i Generationsparken

Fotograf: Maria Tigerschiöld

Trelleborgshems utegym

Det finns ett utegym intill spontanidrottsplatsen på Trelleborgshems område på Fagerängen.

Adress: Syster Jennys väg

Tekniska serviceförvaltningen