Kompetens och forskning för framtidens livsmedelsbransch

Hur stärker vi framtidens livsmedelsbransch? Den 15 oktober samlas vi i Trelleborg för att sätta fokus på kompetensförsörjning, forskning och framtidens möjligheter för livsmedelsföretag – och du får chansen att både inspireras och nätverka.

Text i bild: Kompetens och forskning för framtidens livsmedelsbransch

Tid, plats och anmälan

15 oktober, klockan 13.00-15.30
Söderslättshallen, Trelleborg

Träffen är en del av Näringslivsveckan i Trelleborg – en arena för mod, möten och möjligheter. Den 13–17 oktober 2025 fylls programmet av inspiration, dialog och nätverkande.

Utöver den här träffen är du varmt välkommen att även anmäla dig de andra passen som ingår i veckan.

Anmäl dig här

Under eftermiddagen får du veta mer om:

Kompetensförsörjning genom Campus Trelleborg och SALT-projektet

SALT står för Samverkan för Attraktiva Livsmedelsföretag i Tillväxt. Ett EU-projekt där flera aktörer samverkar för att stärka kompetensutvecklingen inom livsmedelsbranschen på flera nivåer.

Kompetensfondens möjligheter för forskning och företag

Ta del av erfarenheter från projekt som beviljats medel ur fonden, hör om nästa års tema och lär mer om forskningssamarbetet mellan Lunds universitet och Trelleborgs kommun.

Efter presentationerna avrundar vi med mingel och fika samt en paneldiskussion med olika perspektiv på livsmedelsbranschens framtid.

Program

Inledning

Chayna Gholston, Trelleborgs kommun

SALT-projektet, presentation och aktuell forskning

Magnus Andersson, Malmö universitet

Sara Fredström, Livsmedelsakademin

Julia Jarlsborg Trelleborgs kommun

Kompetensfonden, presentation och kommande utlysning

Patrik Rydén, Lunds universitet

Maida Engqvist, Trelleborgs kommun

Anette Orheim, Trelleborgs kommun

Mingel och fika

Passar på att prata med kollegor i branschen, forskare och tjänstepersoner

Paneldiskussion

Moderator Johannes Hagström, Trelleborgs kommun