Kompetens och forskning för framtidens livsmedelsbransch
Hur stärker vi framtidens livsmedelsbransch? Den 15 oktober samlas vi i Trelleborg för att sätta fokus på kompetensförsörjning, forskning och framtidens möjligheter för livsmedelsföretag – och du får chansen att både inspireras och nätverka.

Tid, plats och anmälan
15 oktober, klockan 13.00-15.30
Söderslättshallen, Trelleborg
Träffen är en del av Näringslivsveckan i Trelleborg – en arena för mod, möten och möjligheter. Den 13–17 oktober 2025 fylls programmet av inspiration, dialog och nätverkande.
Utöver den här träffen är du varmt välkommen att även anmäla dig de andra passen som ingår i veckan.
Under eftermiddagen får du veta mer om:
Kompetensförsörjning genom Campus Trelleborg och SALT-projektet
SALT står för Samverkan för Attraktiva Livsmedelsföretag i Tillväxt. Ett EU-projekt där flera aktörer samverkar för att stärka kompetensutvecklingen inom livsmedelsbranschen på flera nivåer.
Kompetensfondens möjligheter för forskning och företag
Ta del av erfarenheter från projekt som beviljats medel ur fonden, hör om nästa års tema och lär mer om forskningssamarbetet mellan Lunds universitet och Trelleborgs kommun.
Efter presentationerna avrundar vi med mingel och fika samt en paneldiskussion med olika perspektiv på livsmedelsbranschens framtid.
Program
Inledning
Chayna Gholston, Trelleborgs kommun
SALT-projektet, presentation och aktuell forskning
Magnus Andersson, Malmö universitet
Sara Fredström, Livsmedelsakademin
Julia Jarlsborg Trelleborgs kommun
Kompetensfonden, presentation och kommande utlysning
Patrik Rydén, Lunds universitet
Maida Engqvist, Trelleborgs kommun
Anette Orheim, Trelleborgs kommun
Mingel och fika
Passar på att prata med kollegor i branschen, forskare och tjänstepersoner
Paneldiskussion
Moderator Johannes Hagström, Trelleborgs kommun