Kommunarkivet

I kommunarkivet förvaras kommunala handlingar. De äldsta handlingarna är från 1700-talet. Många handlingar om Trelleborgsområdet före 1863 finns hos Landsarkivet i Lund.

Trelleborgs kommunarkiv bevarar handlingar som ett minne i framtiden.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Trelleborgs kommunarkiv bevarar handlingar som ett minne i framtiden. Handlingarna är en del av kulturarvet och till arkivet kan du vända dig för att ta del av både historiska dokument och nyare handlingar. Kommunarkivet ger även service åt forskare, media och kommunens förvaltningar.

Hos kommunarkivet finns bland mycket annat handlingar från:

  • Skolor
  • Fattigvård och socialtjänst
  • Hamn- och sjöfart
  • Miljö- och hälsovård

Välkommen att kontakta kommunarkivet för arkivfrågor eller för att boka besökstid för att se arkivhandlingar som beställs fram.

Släktforskning

Om du är intresserad av att veta mer om ditt eget eller någon annan persons släkthistoria bör du i första hand vända dig till kommunens olika bibliotek. Numera kan du som släktforskare också hitta mycket information på internet, till exempel via Landsarkivet i Lund under Riksarkivet.

Du som är intresserad av släktforskning kan vända dig till biblioteken i Trelleborgs kommun där du kan få mer hjälp att komma igång.

Nationell Arkivdatabas, Riksarkivet

I Riksarkivets nationella arkivdatabas kan du söka efter information om arkiv i Sverige och Digitala forskarsalens utbud av digitaliserat arkivmaterial, till exempel kyrkoarkiv och mantalslängder samt register som folkräkningar, konselj och brev.

Riksarkivet.

Kommunarkivet

Telefonnummer
0410-73 30 00

Besöksadress

Rådhuset
Algatan 13
231 83 Trelleborg

Öppningstider

Ta kontakt för tidsbokning.

Kommunledningsförvaltningen

Relaterade sidor