Näringslivsfrukost

Fyra gånger om året bjuder vi in till näringslivsfrukost där varje tillfälle bjuder på ett nytt intressant tema med näringslivskoppling. Frukosten vänder sig till företagare inom alla branscher och är ett utmärkt tillfälle att nätverka och träffa kommunala representanter på plats.

Näringslivsfrukost 22 maj 2024

Trelleborgs möjligheter i den nya regionen

Tid: 7.45-9.15, frukost och mingel från 7.15

Plats: Parken kultur- och konferenscenter, Norregatan 46-48 i Trelleborg

Anmäl dig här senast den 19 maj

Denna morgon lyfter vi blicken mot den nya regionen med 13 miljoner invånare som formas när Fehmarn Belt-förbindelsen står klar 2029. Vilka möjligheter skapas för de sydskånska företagen och hur påverkas Trelleborgs Hamn och Trelleborg som kommun genom att marknaden kommer närmre? Våra gäster delar med sig av de senaste analyserna och planerna framåt.

Varmt välkommen!


Morgonens gäster

Christian Dahl, tillväxt- och näringslivsdirektör, Trelleborgs kommun
Från stängd hamnstad till attraktiv kuststad – hur planerar vi för, och utvecklar en stad som är attraktiv för befintliga företag och nya etableringar.

Anna Engblom, chief officer och senior advisor, Greater Copenhagen
Anna Engblom presenterar de senaste analyserna och ger sin syn på hur den nya tillväxtregionen i norra Europa växer fram med snabbspår till och från kontinenten. Hur påverkar det näringslivet och jobben?

Jörgen Nilsson, vd, Trelleborgs Hamn AB
Trelleborgs hamn har de senaste åren tagit stora kliv i sin utveckling. För att breda väg för stadens utveckling har nya färjelägen skapats, nytt hamnkontor byggts och miljöarbetet ligger i framkant. Vad är nästa steg för Skandinaviens största RoRo-hamn?

Årets frukostträffar

Under 2024 bjuder vi in till Näringslivsfrukost:

  • 14 mars
  • 22 maj
  • 17 oktober
  • 5 december

Näringslivsenheten

Adress

Arbetsmarknadsförvaltningen
Box 20
231 21 Trelleborg

Besöksadress

Karbingatan 2
231 66 Trelleborg

Arbetsmarknadsförvaltningen