Näringslivsfrukost

Fyra gånger om året bjuder vi in till näringslivsfrukost där varje tillfälle bjuder på ett nytt intressant tema med näringslivskoppling. Frukosten vänder sig till företag inom alla branscher och är ett utmärkt tillfälle att nätverka och träffa kommunala representanter på plats.

Vi spelar in våra näringslivsfrukostar så att du kan ta del av dem i efterhand om du inte har möjlighet att vara med på plats.

Fotograf: Camilla Melinder Odier

Frukostmöte - Tryggare Trelleborg

Kommande frukostträffar

20 oktober 2022

15 december 2022

Tidigare näringslivsfrukostar

 • Om upphandling och att göra affärer med offentlig sektor

  Upphandlingschef Kristian Silverberg svarar på dina frågor och förhoppningsvis göra processen klar och tydlig så att du som företagare enklare kan göra affärer med kommunen.

  Ta del av en inspelning från frukosten den 10 mars.

  Morgonens innehåll – Upphandling, hur funkar det?

  Trelleborgs kommun genomför mellan 80 och 100 upphandlingar per år till en summa av cirka 450 miljoner kronor. Variationen av varor och tjänster är stor och sträcker sig över flertalet branscher.

  Vi vill samarbeta med dig så att upphandlingarna blir tydliga och att du som företagare känner att du har kunskap om hur anbud lämnas in.

  Vi svara på vanligt förekommande frågor, visar hur processen går till och var du hittar våra upphandlingar samt beskriva varför det är en god affär att arbeta tillsammans med den offentliga sektorn.

 • 2021 års sista näringslivsfrukost hölls i fysisk form om än något begränsad på grund av risk för smittspridning. Vi spelade in samtalen för att du som inte kunde vara på plats skulle kunna ta del av dem i efterhand.

  Ta del av en inspelning av samtalen från näringslivsfrukosten.

  Morgonens samtal och gäster

  Vätgas – möjligheter för det lokala näringslivet
  Magnus Sahlin och Maria Malm-Skarin, vd respektive marknadschef på Trelleborgs energi, berättar om vätgassatsningen som planeras i Trelleborgs kommun. Vätgas är inte bara en miljösatsning, den kan även ge nya affärsmöjligheter för det lokala näringslivet.

  Hur säkrar du framtidens kompetensförsörjning?
  Camilla Kronholm, rektor för Yrkeshögskolan Trelleborg, berättar om vilka möjligheter det finns för näringslivet att säkra sin framtida kompetensförsörjning genom att engagera sig i framtagandet av nya utbildningar.

  Senaste nytt från avdelning näringsliv, Trelleborgs kommun
  Zouhair Arabi-Eter, chef för avdelning näringsliv, svarar på inkomna frågor och berättar vad som är på gång som kan vara av intresse för dig som företagare.

 • Kriminalvården är en av de största etableringarna i Trelleborgs historia. Tillsammans med representanter från Kriminalvården, pratar vi om vad det kan innebära för näringslivet och orten som helhet.

  Ta del av Kriminalvårdens samarbete med det lokala näringslivet på andra orter och lyssna på exempel från leverantörer.

  Missade du sändningen kan du se den här i efterhand.

  Läs mer om Kriminalvårdens etablering i Trelleborg på vår webbplats.

 • På årets andra frukost pratade vi utmaningar och möjligheter i besöksnäringen. En bransch de senaste decennierna vuxit och blivit allt mer betydelsefull för både kommuner och det övriga näringslivet, men som under det gångna året varit utsatt för stora prövningar.

  Hur behöver besöksnäringen vara rustad för att möta framtida behov?
  Erik Lundström, ordförande för Visit Trelleborg, ersatte Maarja Edman som tyvärr fick förhinder.
  Jeanette Innala, Tourism in Skåne

  Lokala erfarenheter av det gångna året och en framåtblick
  Brahim Hsissi, Smygehus Havsbad
  Katarina Ivholt, Dannegården

  Missade du sändningen kan du se den här i efterhand.

 • Temat för denna frukostsändning var Framtid och innovation.

  Gästföreläsare

  Erik Herngren från Kairos Vart i hela världen är världen på väg – vikten av att skapa framtiden snarare än att drabbas av den.

  Paneldiskussion

  Varför en Framtids- och innovationsdag?

  Den 19 mars genomförde Trelleborgs kommun Framtids- och innovationsdagen 2021. I diskussionen ger olika verksamheter i kommunen sin syn på varför vi behöver prata om innovation och hur vi som kommun kan förbereda oss för framtiden.

  Missade du sändningen kan du se den här i efterhand.

 • Nyföretagarcentrum Öresund och Almi tipsar om olika stöd och åtgärder du som företagare kan ta del av under coronapandemin. 2020 års vinnare av Näringslivspriset och Nyföretagarpriset uppmärksammas.

  Missade du sändningen ser du här i efterhand.

 • Torsdagen den 24 september bjöd vi in till tre samtal om Trelleborg, näringslivet och hur vi kan växa och utvecklas tillsammans.

  Missade du sändningen kan du se den i efterhand här.

Näringsliv

Adress

Arbetsmarknadsförvaltningen
Box 20
231 21 Trelleborg

Besöksadress

Östra Vallgatan 2
231 52 Trelleborg

Arbetsmarknadsförvaltningen