Matteslinga i Albäcksskogen

Fritidsnämnden har genom en särskild satsning på friluftsliv i Albäcksskogen låtit uppföra en 500 meter lång natur- och matteslinga med skyltar. Satsningen har gjorts tillsammans med naturpedagogen Sophie Tranborg på Naturbarn med illustrationer av Joakim Larsson.

Matteslinga i Albäck
Foto: Joakim Larsson Licens: © Copyright Matteslinga i Albäck

På jullovet 2018 finns nya frågor med tre uppgifter per station på matteslingan i Albäck!

Slingan finns tillgänglig för alla att ta del av och frågorna är utformade för att skapa upptäckarglädje för hela familjen. Denna satsning görs för att uppmuntra Trelleborgs medborgare att upptäcka och utforska denna vackra plats.

Fakta

Matteslingan är en cirka 500 meter lång naturslinga i Albäcksskogen med skyltar där barn och vuxna kan lösa natur- och matteproblem på 12 olika stationer. Natur/matteslingan står permanent på området.

Målgrupp

Barn i förskoleåkder och uppåt i sällskap med vuxen. Slingan är anpassad för förskolor, skolor och familjer men även för föreningar som till exempel scouter och Naturskyddsföreningens natursnokar.

Upplägg

Det finns 12 stationer med jämna mellanrum längs sträckan. Stationerna är fristående så att oavsett vart man börjar eller slutar så kan slingan användas.

Varje station presneterar en matematikövning som är tänkt att uppmuntra till diskussion och samtal om matematik. Där finns även naturinformation för att väcka nyfikenhet på naturen omkring.

En QR-kod leder till fler matematikuppdrag i olika svårighetsgrad.

Varje station har en bild som förstärker matteuppgiften så att det blir enkelt att förstå uppgiften.

Karta

Slingan börjar vid parkeringen i den sydöstra delen av Albäcksskogen, se kartan. (Bild, 239 kB)
Karta för Matteslingan i Albäcksskogen

Hjälpte informationen på den här sidan dig?