Sommar i Stadsparken

Varje måndag klockan 19, hela sommaren, bjuder kommunen i samverkan med föreningslivet och det lokala kulturlivet in till musikföreställningar på Stadsparkens stora vackra scen. Alltid fri entré. Välkommen!

Under sommaren arrangeras konserter och uppträden på scenen i Stadsparken.

Program 2023

 • 12 juni Trelleborgs storband
  Inleder musiksommaren. En spännande gästartist är på gång.

  19 juni Jubileumskonsert
  De två stora blåsmusikkårerna fyller båda 85 år i år och ger därför en stor jubileumskonsert tillsammans med Joachim Bäckström den 19 juni. Välkomna att vara med och fira dem denna dag!  Därutöver kommer både Trelleborgs musikkår, Trelleborgs storband och Söderslätts musikkår ge flera konserter enligt detta program.

  26 juni Kardborre Band – Inställt på grund av regnoväder!
  Kardborre Band med låtar som fäster spelar låtar för gäster, under ledning av Niclas Blomqvist som helt visst väljer låtar med en cool twist. Det bjuds endast låtar som legat etta på svensktoppen och gör att det rycker i kroppen – har ni fattat galoppen?

 • 3 juli Skånes Dansteater
  Going Steady – Lejonungar och jazzklubbar, sörjande elefanter och aftonelegans. Going Steady är en lekfull uppvisning av människors och djurs relationer och uppvaktningsritualer. Fem dansare tar sig från spännande början till sorgligt slut och allt däremellan. Under tiden ackompanjeras de av en gnutta Ethio-jazz – traditionell etiopisk musik blandad med jazz-, afrofunk-, latino- och soulrytmer. Koreografen och dansare Liam Francis vann våren 2022 Skånes Dansteaters produktionspris under RIDCC – Rotterdam International Duet Choreography Competition. Nu skapar han en alldeles ny utomhusföreställning för fem av Skånes Dansteaters dansare. Efter dansföreställningen som är 20 minuter kommer…

  3 juli Söderslätts Musikkår
  Söderslätts musikkårs enda egna konsert i stadsparken i år.

  10 juli Stelle Polari Operaensemble
  I konserten Om bland tusen stjärnor tolkar och förmedlar den nybildade ensemblen Stelle Polari arior och sånger med ackompanjemang av glittrande harpa och piano. Programmet bjuder på dramatisk opera, flödande romanser, italienska sånger och solo för harpa. I konserten medverkar sopranen Åsa Nordgren, tenoren Henrik Lagercrantz, harpisten Adele Veronika Halten och pianisten Arne Murby.

  17 juli The Swamp Shakers
  Swamp Shakers från Lettland håller på att bli ”hot stuff” på dagens rockabilly-scen, de har varit på flera blues- och jazzfestivaler över hela Europa. Det är en vild rockabilly med en aning av rhythm’n’blues, lite jazz, lite blues och hillbilly, med bandets egen musikaliska vision och stilistiska äventyr.

  24 juli Folkdivizjon – ung vrålande klezmer
  Folkdivizjon är den produkt som uppstår när 8 unga personer av olika musikaliska bakgrunder möts och spelar klezmermusik. Med inslag av balkan och jazz skapar de det sound som de nu hyllas för. Efter att ha spelat regelbundet hos Malmös Judiska Församling, slagit publikrekord på Korröfestivalen, och blivit inspelade av Sveriges Radio flera gånger är de nu det hetaste bandet för sin genre! Med bravur spelar de dom allt från vackra ballader till de mest dansanta av låtar! Det skrikande träblåset, pepprande brasset och pulserande bastrummorna kommer ge dig en upplevelse utan dess like! Alla i bandet är under 20 år!

  31 juli Bo Bistedts Orkester En kväll på Nalen
  Upplev svensk jazzhistoria från 50-60 talet, en mycket spännande och kreativ epok som ligger till grund för dagens improvisationsmusik. Det svängde – och som det SVÄNGER! Vår repertoar är originalmusiken från Dompan Arne Domnerus legendariska Nalen Band, där våra främsta instrumentalister spelade. Musiken skrevs och arrangerades av Lars Gullin, Georg Riedel, Bengt Hallberg och många ler som placerade Sverige på den internationella jazzkartan.

  Per Bäcker, Altsax, Niklas Fredin trumpet och sång, Staffan Mårtensson tenorsax, Tomas Trulsson barytonsax, PG Sjöberg gitarr, Hans Delander piano, Jan Karlsson bas och Göran Grufstedt trummor.

 • 7 augusti Trelleborgs Musikkår – inställt på grund av kulingvarning

  14 augusti Körkväll
  Sex lokala körer bjuder på skönsång, kom och lyssna och sjung med i avslutningsnumret med alla körerna samtidigt!

  21 augusti Trelleborgs Storband

  28 augusti Trelleborgs Musikkår med stora taptot
  Tillsammans med sångerskan Sofia Alvarez Tidstrand. Även sommarmusikskolans elever deltar.

  30 augusti klockan 20.30 Utebio i form av stumfilm (obs veckodag och tid)
  En veteranbrandbil kommer lastad med projektor, filmduk och musiker. En stund senare är allt klart för filmvisning.

Bakgrund

Sedan 2014 har Trelleborgs kommun arrangerat Sommar i Stadsparken med underhållning alla måndagar hela sommaren på stora scenen i Stadsparken. Arrangemanget har sina anor i stadens musikkårer som ända sedan urminnes tider bjudit på konserter i Stadsparken under sommaren.

Trelleborgs kommun har tillsammans med främst det lokala föreningslivet utvecklat programmet och bjudit på underhållning från Stadsparkens scen alla måndagar från juni ibland ända in i mitten av september.

Kultur- och fritidsförvaltningen