På stadens högsta punkt fann man 1988 spåren av en ringborg från vikingatiden, en så kallad trelleborg. Med fyndet av borgen fick även stadens namn sin förklaring.

Trelleborgens porthus.

Fotograf: Lena Stanley

Trelleborgen som den ser ut idag är en rekonstruktion som stod färdig 1995. En fjärdedel av borgen är uppbyggd på sin ursprungsplats och ligger mitt inne i den moderna staden, den rymmer också ett rekonstruerat medeltida hus, även det funnet på platsen.

Utanför borgen finns numera en vikingagård med tillhörande småbyggnader. I Vikingamuseet finns en vikingautställning, en butik och ett café.

Just nu och på gång på Trelleborgen

Är du intresserad av att prova på vikingaliv? Under en sommarvecka finns det möjlighet för dig mellan 7 och 13 år att komma till Trelleborgen och på e…

Innehållet i webbplattfomen sverigeshistoria.se har producerats i ett unikt samarbete mellan ett stort antal museer runt om i landet, från Trelleborg …

Välkomna till Trelleborgen i sommar! Här händer massor av kul för alla åldrar. Hälsa på hos vikingen på gården! Kanske får ni träffa smeden, pärlmakar…

Trelleborgen

Besöksadress

Västra Vallgatan 6
231 64 Trelleborg

Öppningstider

Sommaröppet på Trelleborgen 28 juni-31 aug:
Öppet alla dagar klockan 10.00-17.00.

Entré 40 kronor. Sommarentré 60 kronor, då ingår entré till vikingagården. Fri entré för alla under 20 år. Barn går i vuxens sällskap.
Vid evenemang är det förhöjd entré.

Uteområdet är öppet alla dagar. Det går att boka guidade turer på området, föreläsningar i Café Oden eller hos er. Sagor, hantverk och upplevelser på vikingagården året runt. Vi anpassar upplägget efter rådande omständigheter och önskemål. Avsluta eller inled med gott kaffe och kaka i mysiga Café Oden. Grupper är välkomna att kontakta Trelleborgen för priser och mer information.

Kultur- och fritidsförvaltningen