Fritidsbanken Trelleborg

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Alla kan låna och allt är gratis!

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Alla kan låna och allt är gratis!
Foto: Fritidsbanken Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Alla kan låna och allt är gratis!

Fritidsbanken med gratis utlåning av begagnad sportutrustning har öppet i samarbete med kultur- och fritidsförvaltningen och föreningar på Föreningarnas Hus, Klörupsvägen 25.

Fritidsbankens inlämningskärl på Återvinningscentralen i Trelleborg, Smygehamn och Anderslöv har tillfälligt stängt under sommarmånaderna. Begagnad sportutrustning lämnas på Föreningarnas Hus eller på Söderslättshallen.

Fritidsbanken Trelleborg

Nya, små Fritidsbanker hos fritidsgårdar och föreningar

Fritidsbanken kommer från och med årsskiftet 2018 / 2019 att ha små Fritidsbanker med ett litet urval av sportsaker för utlåning på fritidsgårdarna i Smygehamn, Anderslöv, Skegrie och på Backafalls fritidsgård, Tjejloftet och Gasverket. Samarbete pågår även med föreningar som också kommer att kunna erbjuda sina medlemmar utlån från Fritidsbanken i sin verksamhet.

Återbruk av fritidsutrustning på Fritidsbanken

Inför skolstart och terminsstart av föreningsaktiviteter kan du låna gratis sportsaker på Fritidsbanken! Nu fyller Fritidsbanken på lagret med ett nytt inlämningskärl på Återvinningscentralen i Trelleborg.

Har du gammal sport- eller fritidsutrustning som bara samlar damm i förrådet? Skänk prylarna till Fritidsbanken för ett hållbart återbruk. Inlämningskärl finns sedan tidigare på Återvinningscentralen i Smygehamn och Anderslöv. Du kan också lämna till Söderslättshallen.

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Alla kan låna och allt är gratis! Här kan du låna fotbollar, inlines, rack, hjälmar, klubbor med mera. Vid skolornas skridskoåkning i ishallen är utlåningen rekordstor liksom på jullov, sportlov och allmänhetens åkning. Alla kan prova åka skridskor utan att behöva köpa egna.

Fritidsbanken finns på 89 orter i Sverige och drivs i Trelleborg av Trelleborgs kommun i samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och föreningar på Föreningarnas Hus.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?