Föreningar

Det finns många kultur- och idrottsföreningar i Trelleborgs kommun. I Trelleborgs kommuns föreningsregister kan du välja mellan att söka på föreningens namn eller söka på verksamhet, till exempel musik, fotboll eller handikappverksamhet.

Fotbollsfest på Stortorget i Trelleborg
Foto: Trelleborg Citysamverkan Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Fotbollsfest på Stortorget i Trelleborg

Sommartorg 2019

För att få till ett levande torg under sommaren och bli en attraktiv mötesplats för både kommuninvånare och besökare finns det möjlighet för alla typer av föreningar, ej med religiöst eller politiskt budskap, att visa upp sig och sin verksamhet. En speciell yta på torget avsätts för ändamålet under perioden 7 juli – 18 augusti mellan klockan 10.00 – 17.00 dagligen.

Lokala föreningar är hjärtligt välkomna att anmäla sitt intresse till Visit Trelleborg som sedan samordnar aktiviteterna. Hur föreningarna vill visa upp sig är upp till föreningarna själva, det kan vara i form av ett bord med informationsmaterial om föreningen, en fysisk aktivitet eller liknande. Visit Trelleborg tar i dialog med föreningarna fram en så bra lösning som möjligt.

Fotbollsfest på Stortorget - FIFA Women's World Cup France 2019

Fotbollsintresserade från våra lokala föreningar som vill vara på plats på Stortorget i anslutning till och under matcherna för att visa upp och marknadsföra sin förening är hjärtligt välkomna. Det är helt upp till er själva vad och hur ni skulle kunna tänka er att medverka!

I sommar, mellan 7 juni och 7 juli, ska Sveriges landslag förhoppningsvis nå stora framgångar i den åttonde upplagan av Dam-VM i fotboll. Visit Trelleborg med samarbetspartners bjuder därför in till fotbollsfest på Stortorget för att vi tillsammans ska heja fram Sverige i gruppspelet!

I första hand kommer Sveriges gruppspelsmatcher att visas på storbildsskärm följande datum:

Tisdag 11 juni avspark 18.00 Chile - Sverige
Söndag 16 juni avspark 15.00 Sverige - Thailand
Torsdag 20 juni avspark 21.00 Sverige - USA

Efter gruppspel inleds slutspel med åttondelsfinaler lördagen den 22 juni. Tar Sverige sig vidare kommer alla Sveriges matcher att visas på Stortorget. I den mån det är möjligt och intresse finns kommer även andra intressanta matcher att visas. Oberoende av hur långt Sverige når i slutspelet kommer bronsmatch och final att visas lördag den 6 juli 17.00 respektive söndag 7 juli 17.00.

Vanliga regler för allmän plats gäller för evenemangen vilket innebär att det inte är tillåtet att dricka medhavd alkohol vid storbildsskärmen. Det kommer att finnas ett begränsat antal stolar på plats så ta gärna med egen stol att sitta på.

Är ni intresserade av att delta på något sätt vänligen kontakta Sofia Olsson, 0708-81 73 23 eller via e-post, sofia.olsson@trelleborg.se.

Föreningsträff 17 juni

Swedbank Trelleborg och Sparbanksstiftelsen Skåne bjuder in till föreningsträff 17 juni klockan 17.30 hos Swedbank, CB Friisgatan 4 för att informera om möjligheterna för föreningar att söka anslag från Sparbanksstiftelsen Skåne.
Anmälan senast 12 juni via webben. Användarnamn och lösenord: forening0617. Inbjudan gäller för två personer per förening.

Lokaler för uthyrning längs Strandridaregatan

Kultur- och fritidsnämnden har fått en möjlighet att hyra två stora lokaler i gamla gummilagret nere i hamnen. Vi har där fantastiska möjligheter att få mycket verksamhet.

Vi har möjlighet att eventuellt få fyra inomhus fotbollsplaner 20x30 meter, kanske fler beroende på antalet intresserade. Detta öppnar upp för massor av träning under tak och möjligheter till att ha turneringar i inlineshockey, friidrott, boule, beachhandboll, beachvolley, kampsport med mera. Bara du sätter gränserna.

Föreningar ombedes att skicka e-post till kultur- och fritidsförvaltningen om intresse finns att hyra dessa lokaler. Kultur- och fritidsnämnden vill det bästa för er.

Kultur- och fritidsnämnden bjöd in alla föreningar i Trelleborg till drop-in-visning måndag 29 april klockan 17.30-19.30 av lokaler för uthyrning längs Strandridaregatan. Alla föreningar erbjuds möjlighet att lämna in synpunkter och önskemål.

Bilparkering finns på Trelleborg Padelcenters parkering. Glöm inte att sätta p –skiva. Vänligen ta hänsyn till de som spelar padel. Vi går in i lokalerna från norra sidan av däcklagret.

Trelleborgs Hamn AB har tillgängliga lokaler för uthyrning längs Strandridaregatan i Trelleborg. I en del av dessa lokaler finns, sedan tidigare, verksamheter såsom padel och boule. På initiativ av kultur- och fritidsnämndens ordförande önskas att förvaltningen undersöker möjligheterna att förhyra tillgängliga lokaler för föreningsverksamheter.

Kultur- och fritidsnämnden beslutade 27 februari, §22 att ge förvaltningen i uppdrag att undersöka möjligheterna till att förhyra lokal av Trelleborgs Hamn AB för föreningsverksamheter, att föreslå vilka eventuella verksamheter som skulle kunna bedrivas i lokalerna, att presentera kostnader och att återrapportera till nämnden senast i maj 2019.

Föreningskväll 10 april på Parken

Kultur- och fritidsnämnden bjöd in alla föreningar och organisationer i Trelleborgs kommun till föreningskväll onsdag 10 april klockan 18.30-20.00 på Parken, Norregatan 46-48. Det bjöds på kaffe, te, frukt och vatten. 130 personer från 64 föreningar medverkade.

Program

  • Kultur- och fritidsnämndens ordförande Thomas Nilsson hälsar välkommen
  • Skatteverket informerar om moms och skatter
  • Sparbanksstiftelsen informerar om stipendier
  • Kultur- och fritidsförvaltningen informerar om finansiering från Allmänna Arvsfonden
  • Kultur- och fritidsförvaltningen informerar om verksamhetsbidrag för alla föreningar, både kultur och fritid

Information som presenterades på föreningskväll 10 april

Information från Skatteverket (PDF-dokument, 1 MB)

Bidragsinformation (PDF-dokument, 1,8 MB)

Hjälpte informationen på den här sidan dig?