Kulturgaranti för äldre

Kommunfullmäktige beslutade att i sin budget för år 2018 avsätta medel för att införa en Kulturgaranti inom äldreomsorgen. Kulturnämnden beviljades 200 000 kronor för att starta upp kultur i äldreomsorgen 2018. År 2022 kompletterades budgeten med pengar från socialnämnden, vilket betyder att fler kulturbesök kan bokas på boenden och träffpunkter.

Kvartettens motivering

”Vi strävar efter att likställa kulturupplevelser för våra boende på kommunens alla äldreboende. Under 2018 specificerar vi därför ett anslag på 200 000 kronor till Kulturnämnden för att genomföra detta vilket är analogt med den satsning vi tidigare gjort, och fortsätter med, som kulturgaranti för barn och ungdomar”

Uppdraget

Uppdraget är att kultur- och fritidsförvaltningen tillsammans med socialförvaltningen ska arbeta fram ett koncept för att nå ut med ett professionellt kulturutbud till alla äldreboende, de särskilda boendena. Det finns tio särskilda kommunala boenden samt två privata, sammanlagt alltså tolv besöksställen för kultur i äldreomsorgen. Vi kan således inte nå alla pensionärer som finns i sina hem.

Kontakt

Har ni frågor eller vill ha kontakt med oss som jobbar med Kulturgaranti inom äldreomsorgen?

Annika Eriksdotter
Kultur- och fritidsförvaltningen
E-post: annika.eriksdotter@trelleborg.se

Marie Jungklo
Socialförvaltningen Förebyggande enheten
E-post: marie.jungklo@trelleborg.se

Kultur- och fritidsförvaltningen

Relaterade sidor