Slutgiltig komposition och prepp inför målning

Efter fantastiska workshops var energinivån hög och den offentliga uppmärksamheten ökade. Ett stort medialt intresse riktades mot projektet som spreds långt utanför Trelleborgs gränser. Nu var det dags att engagera trelleborgarna för att vara med och måla.

Fler intervjuer gjordes på Trelleborgs gator, flyers delades ut, sponsorer uppvaktades och ryktet spred sig.

Motivet till Jätteväggen skulle nu komponeras och utvecklas av konstnärerna från Streetcorner. Ett jättestort material som samlats in under möten, intervjuer, önskemål, bilder och workshops skulle processas och analyseras. Nu måste ett urval göras där alla delar av motivet beslutas och komponeras samman.

Dessutom var det dags för viktiga förberedelser inför den stora målningen av väggen – inköp av hundratals liter färg, penslar och rollers med sex meter långa skaft. Containers och bajamajor beställdes, polistillstånd och skylttillstånd blev klara. Den blivande sponsorväggen fick skivor och planades ut, el drogs fram och återigen visade det sig att olika kontaktnät och kompetenser var viktiga förutsättningar för att allt skulle gå vägen.

Dagarna vid väggen skulle innehålla mycket musik, kreativa workshops och mat samt både planerade och oplanerade happenings. Den positiva känslan som skapats gjorde att många ville följa projektet och engagemanget i sociala medier växte.

Förberedelser vid datorn.

Fotograf: Anna Pauli

Mera förberedelser inför målningen.

Fotograf: Anna Pauli

Mycket planering.

Fotograf: Anna Pauli

Musikstycke tillägnad Jätteväggen

Otman Ben Smail komponerade ett musikstycke tillägnat Jätteväggen.

En upplevelse av musiken:

Känns som staden väcks till liv, det är morgon. Klangerna skapar associationer till kyrkklockor, industristad… Det är en skön mix från det nya med blinkningar till det gamla. För att sedan pulsera upp för dagens göromål – staden ska väckas! Stadens alla ljud, rytmen och öppna upp staden från olika vrår, bagaren, slaktaren, fåglarna, bil, tåg, båttuta – till det kommer människorna. Skön power, upprepning av pulsen.

Fotografering i Stadsparken.

Fotograf: Anna Pauli

Resultatet av fotograferingen.

Fotograf: John Erenbo

Kultur- och fritidsförvaltningen