Förslagsinlämningen för En miljon idéer startar

Publicerad:

Från och med idag den 15 februari och fram till den 15 mars kan du som bor eller är verksam i Trelleborgs norra landsbygdsområde skicka in förslag till En miljon idéer. En miljon idéer är kommunens medborgarbudget, med fem miljoner kronor att fördela på förslagen som senare röstas fram.

Dessutom får föreningarna i området sin egen del av medborgarbudgeten. Alla kan lämna förslag på investeringar som man vill att föreningar ska göra.

Flest röster i medborgarbudgeten 2021 fick förslaget om en mötesplats i naturen vid Rosenhagen i Anderslöv. Förslaget lämnades in av förskolorna i Anderslöv. Nu är det dags att lämna in nya förslag.

Fotograf: Catarina Axelsson Lindow

Så här lämnar du in förslag

  • Via vår e-tjänst – klicka här
  • E-post: till enmiljonideer@trelleborg.se
  • Skicka med vanlig post till: En miljon idéer, Rådhuset, Algatan 13, 231 83 Trelleborg. Glöm inte att uppge namn, adress, telefon och gärna e-postadress, för att vi ska komma i kontakt med dig när förslaget granskas.
  • Ring vår växel på telefon: 0410-73 30 00 och berätta att du har ett En miljon idéer. Du kommer att bli kopplad till en av våra medarbetare som tar emot din idé

Små förslag ska prioriteras

Nytt sedan 2021 års medborgarbudget, är att små förslag ska prioriteras. Fördelningen som infördes 2022, när En miljon idéer genomfördes i kommunens södra landsbygdsområde, innebär bland annat att endast ett förslag får kosta så mycket som en miljon kronor.

Föreningsförslag

Dessutom får förslag för föreningar en egen budget i form av bidrag för att tillgodose föreningarnas behov av att göra egna investeringar.

Allt om vad som gäller finns att ta del av via länken Så går det till nedan.

Låt fantasin flöda

Sedan En miljon idéer startade år 2020 har flera förslag röstats fram och genomförts. Ta en titt via länkarna nedan. Kanske kan de genomförda förslagen fungera som inspirationskälla för att skapa nya idéer.

Diskutera gärna förslag och idéer för ett bättre närområde med grannar, vänner och familj. Låt fantasin flöda och skicka in dina förslag. Du har en månad på dig. Den 15 mars stänger förslagsinlämningen.

Länkar

Lämna förslag till En miljon idéer

Så går det till

Se listan med genomförda förslag i norra området

Se listan med genomförda förslag i södra området

Trelleborg.se/enmiljonideer

Modell för delaktighet

Medborgarbudget är en modell för delaktighet, som ska komplettera det goda samarbetet med föreningslivet för att nå samhällsengagemang hos ännu fler medborgare. Syftet är också att öka förutsättningarna för att investeringarna som genomförs kommer många till del. Medborgarbudget har sitt ursprung i Porto Alegre, en kommun i Brasilien, där de började med medborgarbudget redan 1989.