"Brukarna ger energi och glädje"

Eva-Lotta, Cassandra och Maria jobbar som stödpedagoger på daglig verksamhet inom LSS. Här skapar de en meningsfull vardag för sina brukare.

Eva-Lotta, Cassandra och Maria arbetar som stödpedagoger inom LSS.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

–  Jag har alltid velat jobba med människor. Jag hade min praktik här och trivdes så bra att jag nu är fast anställd, säger Cassandra.

Gemenskap och flexibilitet

– Jag vaknar med glädje och känner att det är jätteroligt att gå till mitt jobb. Brukarna ger mig energi och glädje. Vi har roligt tillsammans, säger Eva-Lotta.

– Just gemenskapen är en av de bästa sakerna med det här jobbet. Sedan är det också ett flexibelt arbete där du har möjlighet att forma dagen och komma med förslag på olika aktiviteter, säger Maria.

Brukarnas förlängda arm

Daglig verksamhet är en av insatserna som kan beviljas åt personer med funktionsnedsättning och som har rätt till stöd enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Här finns olika grupper med möjligheter att skapa individanpassade aktiviteter.

– Det bästa med det här jobbet är att jag gör nytta. Jag känner mig behövd, jag är brukarnas förlängda arm. Det känns viktigt. En egenskap som är viktig för det här jobbet är att vara lyhörd. Dagsformen kan variera så det är viktigt att kunna känna av och anpassa sig efter situationen, säger Eva-Lotta.

Film

Följ med på ett besök i verksamheten

Socialförvaltningen