Östervångsstadion

Trelleborgs friidrottsarena Östervångsstadion finns intill Söderslättshallen, Östervångsparken och Vångavallen.

Östervångsstadion i mars 2019
Foto: Maria Tigerschiöld Licens: Creative Commons Erkännande Dela lika Östervångsstadion i mars 2019

Vad händer idag på Östervångsstadion?

Dagens bokningar på Östervångsstadion.

Renovering sommar 2019

24 juni - 4 augusti kommer Östervångsstadion att vara stängd för renovering med reservation för ändring på grund av eventuellt regn.

Innan upprustning ska löparbanorna spolas och ogräsrensas. Berörda föreningar på anläggningen och boende i området kommer att få tidplan och information om vad som ska göras. Störande lukt kan eventuellt spridas i närområdet när löparbanorna får ny syntetisk beläggning.

Upprustning av Östervångsstadion

I anslutning till Söderslättshallen byggdes under 2001 en fullstor friidrottsanläggning. Under årens lopp har den använts flitigt till träning och tävling dessutom till konserter och andra evenemang. För att på ett säkert sätt åter kunna få hålla friidrottstävlingar måste löparbanor, linjering och sarg renoveras. Anläggningen har nu tävlingsförbud.

Information till boende i närheten av Östervångsstadion

Renovering av friidrottsanläggning

I anslutning till Söderslättshallen byggdes under 2001 en fullstor friidrottsanläggning. Under årens lopp har den använts flitigt till träning och tävling dessutom till konserter och andra evenemang. För att på ett säkert sätt åter kunna få hålla friidrottstävlingar måste löparbanor, linjering och sarg renoveras. Detta arbete kommer att pågå vecka 26-31.

Vid påförande av ny beläggning på löparbanorna kommer det att lukta starkt av gummi och kemikalier i cirka 4-5 dagar. Lukten är dock ofarlig i den koncentration som blir utomhus. Området kommer att hägnas in och skyddstäckas så att det ej förorenas i samband med beläggningsarbetena.

Vid eventuella frågor, kontakta Daniel Rosén, Serviceförvaltningen, telefon 0410-73 41 47.

Två våningar omklädningsrum till ishall och friidrottsstadion

Kultur- och fritidsnämnden beslutade 15 maj, §51 att uppdra åt förvaltningen att beställa förstudie gällande fler omklädningsrum till ishallen och friidrottsstadion. Genusperspektiv ska tas i beaktning.

Sedan många år har det från Trelleborgs Ishockeyförening och Trelleborgs Konståkningsklubb inkommit önskemål om fler omklädningsrum till ishallen. 2014 togs ett förslag fram som inte blev verklighet. Detta förslag kan återanvändas och utvecklas för att lösa problematiken.

Ytterligare en våning skulle kunna ge även IFK Trelleborg Friidrott lösningar gällande toalett, klubbrum och omklädningsrum.

Karta

Söderslättshallen

Klörupsvägen 48 Trelleborg
55.3873437, 13.1555699
Telefon: 0410-733850

Hjälpte informationen på den här sidan dig?