Trelleborgs hamn och småbåtshamnarna

Till Trelleborg kan du resa med flera färjeförbindelser från Polen, Tyskland och Litauen. Har du fritidsbåt kan du också angöra någon av kommunens tre småbåtshamnar.

Till Trelleborg kan du resa med flera färjeförbindelser från Polen, Tyskland och Litauen.

Fotograf: Giacomo La Cerva

Trelleborgs hamn

Trelleborgs hamn är idag Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största så kallade RoRo-hamn – roll on roll off – en hamn där godset körs på och av färjan med lastbil eller trailer. Tre rederier trafikerar hamnen med förbindelser till Swinoujscie, Rostock, Travemünde och Klaipeda. Trelleborgs hamn är öppen dygnet om, årets alla dagar.

Trelleborgs Hamn är en viktig del av Europas transportkorridorer och är sedan 2013 utsedd till corehamn av EU. Hamnen hanterar en stor del av svensk export och import.

Se en film om framtidens hamn på Trelleborgs Hamn AB:s webbplats.

Det kommunala bolaget Trelleborgs Hamn AB som driver och utvecklar hamnen bildades 1999 genom sammanslagning av Trelleborg Terminal AB och Trelleborgs hamn och är sedan 2005 helägt av Trelleborgs kommun.

Bolaget har tre affärsområden; hamn, hantering och fastigheter. Förutom den löpande driften har bolaget även ansvar för och beslutar om investeringar i hamnanläggningen.

Trelleborgs Hamn har som uttalat mål att vara Östersjöns effektivaste och klimatsmartaste hamn.

Du hittar mer information om Hamnbolaget på Trelleborgs Hamn AB:s webbplats.

Småbåtshamnarna

Du som bor i Trelleborgs kommun och har egen båt eller vill besöka kommunen med segelbåt eller motorbåt kan hitta både båtplatser och gästhamnar i våra kustbyar.

Trelleborgs småbåtshamnar har tillsammans 480 brygg- och kajplatser och hamnarna har mycket i övrigt att erbjuda både dig som är tillfällig gäst och dig som har fast båtplats.

Våra båtplatser och gästhamnar hittar du i Gislövs läge, Skåre och Smygehamn. Kontakta båtklubben i den hamn du vill segla till för plats. Vill du ha ett förtöjningsavtal för en hel säsong ska du kontakta kommunens kontaktcenter på e-post kontaktcenter@trelleborg.se.

I Gislövs hamn finns Sirmiones skeppslag som arbetar för bevarandet av träfiskebåtar.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Kommunledningsförvaltningen