Positiv känsla efter trygghetsvandring i Anderslöv

Publicerad:

På måndagskvällen samlades kommuninvånare, tjänstepersoner och förtroendevalda för en gemensam trygghetsvandring i Anderslöv. Församlingen konstaterade att åtgärder vidtagits sedan förra vandringen och nu fortsätter arbetet med att vidta ytterligare åtgärder.

I veckan genomfördes en trygghetsvandring i Anderslöv. Kommuninvånare, tjänstepersoner och förtroendevalda deltog.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

– De som var med tyckte att det var ett bra sätt att mötas på och ansåg också att det skett mycket som gjort Anderslöv tryggare, bland annat med ökad belysning i parken närmast Familjens hus, säger Sarah Söndergaard, säkerhetssamordnare i kommunen och processansvarig för Tryggare Trelleborg.

Många synpunkter digitalt

Utöver måndagens fysiska vandring har Anderlövsborna haft möjlighet att lämna synpunkter via en digital variant. Här har över 50 synpunkter kommit in hittills och det finns fortfarande chans att vara med och påverka. Den digitala trygghetsvandringen är öppen till och med 20 december.

Digital trygghetsvandring i Anderslöv 

Arbetar vidare med åtgärder

– Vi tar sedan med oss alla synpunkter i vårt fortsatta arbete, inte bara inom kommunens verksamheter utan även till andra berörda myndigheter som exempelvis Trafikverket. Polisen har vi tätt samarbete med och där pågår till exempel redan en dialog mellan polis och fastighetsägare för att se över området vid gamla Thysells och padelbanan, säger Sarah Söndergaard.

Mer information om trygghetsarbetet

Var med och påverka tryggheten i Anderslöv (tidigare nyhet på kommunens webbplats)

Samlingssida för Tryggare Trelleborg

Fortsätt påverka vår gemensamma trygghet

Du kan alltid vara med och påverka tryggheten i vår kommun. Ett sätt att göra det på är att lämna synpunkter via vårt kartverktyg Rapportera otrygga platser.

Lämna synpunkter via Rapportera otrygga platser