Var med och påverka tryggheten i Anderslöv

Publicerad:

Den 11 december kommer Trelleborgs kommun att genomföra en trygghetsvandring i Anderslöv. Redan nu kan du vara med och påverka genom att lämna synpunkter i en digital trygghetsvandring.

Nu kan du tycka till om tryggheten i Anderslöv, både via digital och fysisk trygghetsvandring.

Fotograf: Mathilda Zakrisson

Du som bor, arbetar eller på annat sätt verkar i Trelleborgs kommun har nu möjlighet att lämna synpunkter och förslag på hur man kan öka tryggheten i Anderslöv direkt i din mobil, surfplatta eller dator.

Gemensamt arbete

– Vi öppnar en digital trygghetsvandring där du kan lämna synpunkter på platser som känns otrygga eller trygga. Sedan genomför vi en trygghetsvandring på plats i Anderslöv den 11 december som vänder sig till medborgare, tjänstepersoner och förtroendevalda. Syftet är att gemensamt undersöka tryggheten på de aktuella platserna utifrån faktorer som fysisk gestaltning och social kontroll, säger Sarah Söndergaard, processledare för Tryggare Trelleborg.

Information om den digitala trygghetsvandringen

Via ett kartverktyg kan du peka ut platser i Anderslöv som du upplever trygga eller otrygga. Du kan ange om det till exempel handlar om klotter, nedskräpning, osäker trafiksituation, dålig belysning – eller om du tycker att det är en trygg plats att vara på.

Att tänka på när du fyller i enkäten

En synpunkt per enkät. Du kan lämna flera synpunkter om olika kategorier såsom skadegörelse, belysning och trafik genom att öppna ett nytt formulär efter att du skickat in din föregående synpunkt.

Dina svar är anonyma. Det är inget krav att uppge personuppgifter som namn, personnummer, telefonnummer eller e-post för att delta i den digitala trygghetsvandringen. Det finns möjlighet att lämna vissa uppgifter, till exempel ålder, kön och e-post. Detta ger oss möjlighet att genomföra en djupare analys och kunna återkoppla resultatet till dig som svarar – om du önskar det.

Framför din åsikt i den digitala trygghetsvandringen 

Information om trygghetsvandringen den 11 december

Vandringen genomförs klockan 16.00-18.30. Samling sker på Väståkraskolan årskurs 7-9 och därefter väntar en gemensam promenad till friluftsbadet, torget och padelhallen innan det blir återsamling på Väståkraskolan för avslutande diskussion.

– Trelleborgs kommuns trygghetsvandringar är ett sätt att ge dig möjlighet att påverka miljön du lever och vistas i. Genom att undersöka exempelvis belysning, buskage, trafikstråk, skadegörelse och nedskräpning kan vi tillsammans identifiera platser som upplevs otrygga och gemensamt föreslå lämpliga åtgärder, säger Sarah Söndergaard.