Omtag för rugby- och fotbollsplaner vid Köpinge

Publicerad:

Kommunen ville testa en ny metod för anläggning av fotbollsplaner – men inga anbud matchade kraven. Nu tar man ett omtag kring Köpingeplanen och den nya rugbyplanen med målsättningen att de ska vara tillgängliga för träning och matcher efter sommaren 2023.

Fotbollsplanen ska få nytt konstgräs.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Under våren planerade kommunen för att anlägga naturgräs på Köpingeplanen och den nya rugbyplanen med en ny metod.

Klart 2023

Kommunen gick ut med en upphandling men fick inte in några anbud som motsvarade kraven i förfrågningsunderlaget. Därför tar man nu ett omtag för de två planerna.

– På Köpingeplanen kommer vi att ersätta underlaget, som nått sin tekniska livslängd, med nytt konstgräs. På den nya rugbyplanen planerar vi för en traditionell naturgräsplan, säger Martin Wedin Hansson, avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Ny upphandling för rugbyanläggningen har publicerats och enligt den preliminära tidplanen ska arbetet kunna påbörjas tidigt i höst. Upphandlingen för konstgräsplanen kommer att publiceras efter sommaren. Målsättningen är att båda anläggningarna ska vara klara och tillgängliga för träning och match efter sommaren 2023.

För Pingvin rugbyklubbs del innebär den nya tidplanen att man kommer att få fortsätta dela Gylle stadion med Gylle AIF även under våren 2023. Där har kommunen skapat en kombinerad fotbolls- och rugbyplan.

Dialog med föreningar

Konstgräsplanen används av flera föreningar och eleverna på Pilevallskolans fotbollsprofil. Kommunen kommer tillsammans med de som berörs att planera för tillfälliga lösningar under tiden som planen får nytt underlag.

– Vi ska självklart samarbeta och föra dialog med berörda för att hitta så bra lösningar som möjligt under tiden som arbetet pågår, säger Martin Wedin Hansson.