Möjlighet att skjuta upp betalningar till kommunen

Publicerad:

Privatpersoner kommer under våren få möjlighet att skjuta upp betalningen för vissa kommunala tjänster, i väntan på att det statliga elstödet betalas ut. Anledningen är det rådande omvärldsläget med stigande räntor och höga el-, livsmedels- och drivmedelspriser som kan utgöra en ekonomisk utmaning för kommunens invånare.

Kommunstyrelsen fattade på onsdagen beslut om att det ska vara möjligt att få anstånd med betalningar till kommunen. Beslutet innebär att du kan få tillfälligt anstånd med avgifter för till exempel vård och omsorg, förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem samt vatten, avlopp och avfall.

Anstånd innebär att du kan skjuta upp betalningen till ett senare datum. Fakturan måste betalas i sin helhet, men vid ett senare tillfälle. Beslutet gäller för fakturor med fakturadatum från och med 1 januari 2023 som förfaller till betalning fram till och med den 30 april 2023.

Om du vill ansöka om anstånd behöver du kontakta kommunens kundtjänst eller den verksamhet som skickat fakturan. Du behöver göra ansökan för varje enskild faktura och ansökan måste göras innan fakturans förfallodatum.

Fakturorna måste betalas i sin helhet, senast den 30 april.

Samlad information om möjligheten att få anstånd på trelleborg.se.

Sida med samlade tips kring hushållsekonomi när priserna stiger.