Årsredovisning en av punkterna på kommunfullmäktige

Publicerad:

På måndag är det dags för kommunfullmäktige igen. Årsredovisning för 2020 är en av många punkter som ska avhandlas under sammanträdet. Det börjar klockan 16 och går som vanligt att följa direkt.

Årsredovisning för 2020 är en av punkterna som ska avhandlas på måndagens kommunfullmäktige.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

I årsredovisningen redogörs det gångna årets verksamhet, det ekonomiska resultatet och graden av måluppfyllelse. Trelleborgs kommun gör för året 2020 ett ekonomiskt resultat på 393,3 miljoner kronor och kommunkoncernen ett resultat på 1 087,3 miljoner kronor.

Ekonomi, viktiga händelser och mål

Förutom en utförlig redogörelse av det ekonomiska resultatet presenteras en rad viktiga händelser under det gångna året samt hur arbetet utifrån kommunfullmäktiges inriktningsmål löper på.

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin och kommundirektör Fredrik Geijer delar också med sig av sina tankar i årsredovisningen.

Mikael Rubin:

– 2020 fick vi i Trelleborg se att stor innovation kan komma ur krisen när kommunens duktiga personal lyckades ställa om. Nya arbetssätt och helt nya vägar hittades att lösa problem på. All personal ska ha en eloge för det fantastiska arbete och den arbetsmoral som uppvisades.

Fredrik Geijer:

– Det är inte bara glädjande utan också självfallet med stor stolthet jag kan konstatera att inte enbart det totala övergripande resultatet 2020 för kommunen är i balans utan även att samtliga förvaltningar uppvisar positivt resultat.

Några andra ärenden på dagordningen

Detaljplan östra ringvägen

Kommunfullmäktige ska fatta beslut om detaljplanen som gör det möjligt att bygga en ringväg mellan väg 108 och riksväg 9. Frågan var uppe i kommunstyrelsen tidigare i april och får nu ett avgörande i fullmäktige.

Läs mer: Detaljplan för Östra ringvägen på väg till fullmäktige

Hyresavtal för ny idrottshall vid Pilevallskolan

Inom Pilevallsområdet behövs nya lokaler för att både Pilevallskolan och framtida Internationella engelska skolan ska kunna bedriva sin idrott. Kommunfullmäktige har nu på sitt bord att godkänna förslag till hyresavtal med Hemsö inför byggandet av ny idrottshall.

Avgift för skolmåltider

Det finns ett förslag att införa en avgift för skolluncherna på gymnasiet och gymnasiesärskolan. Förslaget, som kommunstyrelsen rekommenderar fullmäktige att godkänna, skulle innebära en avgift på 800 kronor per elev och termin med start läsåret 2021/2022.

VA-taxa 2021

Kommunfullmäktige ska ta ställning till en eventuell höjning av VA-taxan. Teknisk servicenämnd har lagt ett förslag om höjning med två procent från och med den 1 juli i år samt att intäkterna motsvarande taxehöjningen avsätts till en investeringsfond som kan delfinansiera satsningen på framtida vattenförsörjning.

Mer information

Hela ärendelistan där du bland annat hittar årsredovisningen (ärende 18) 

Följ sammanträdet direkt via webbsändning

Kategorier