Matförgiftningar och klagomål

Det är inte alltid lätt att hitta orsaken till problem, men ju tidigare Trelleborgs kommun får kännedom om misstanken desto bättre. Vi kontrollerar verksamheter i Trelleborg.

Klagomål

Om du har frågor eller klagomål på mat du har köpt i butik eller ätit på restaurang bör du i första hand ta kontakt med verksamheten. Du har också möjlighet att framföra klagomål genom att kontaktakta Trelleborgs kommun. För att kunna göra en utredning av klagomålet är det bra om vi får information om inköpsställe, namn på varan, tillverkare, datum och eventuellt löpnummer/batchnummer.

Anmäl misstänkt matförgiftning

Om du misstänker att du har blivit matförgiftad av livsmedel du handlat eller när du ätit ute i Trelleborg, ska du kontakta Trelleborgs kommun. Ju tidigare vi får in din anmälan desto större möjligheter har vi att utreda vad som har hänt. Det är också viktigt med en snabb utredning för att förhindra att smittan sprids.

Klicka här för att anmäla misstänkt matförgiftning

Vid misstänkta matförgiftningar kontrolleras bland annat personalhygien, rengöring och hantering av livsmedel i verksamheten, till exempel temperaturer.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?