Högtryck på Museet

Kom till Trelleborgs Museum på höstlovet och gör ditt personliga avtryck. Vi trycker på skumplast, en enkel metod att få fina bilder. Gör tjusiga konstverk, eller kanske julkort? Du får tryck att ta med dig hem, och får vara med och göra ett gemensamt konstverk.

 • Alstadhemmet firade 60 år

  Alstadhemmet firade 60-årsjubileum med tårta och musikunderhållning av Nick Borgen.

  Musikunderhållning, kaffe och tårta stod på menyn när ett av kommunens äldreboenden fyllde 60 år.

 • Ljudkonst vid Centralstationen invigd

  Michael Segerström deltog i invigningen av ljudinstallationen Stanna upp.

  Stanna upp. Det är titeln på Trelleborgs kommuns senaste konstverk men också en uppmaning till alla som passerar Centralstationen.

 • Ny e-tjänst för effektivare hantering av felanmälan

  Nu har kommunens olika verksamheter gått samman för att skapa en gemensam e-tjänst för att göra felanmälningar så smidiga som möjligt för trelleborgarna. Och i och med att felanmälan direkt hamnar hos den ansvariga verksamheten så blir det även snabbare och effektivare för kommunen.

 • Välkommen på visning i Kulturmagasinet!

  Kulturmagasinets lanthandel

  Nu har Trelleborgs Museum öppnat Kulturmagasinets ovanvåning för visning! Här finns allt! Skiraste glas från Trelleborgs glasbruk och robust brukskeramik tillverkad av Söderslätts fina lera. Roliga leksaker, bastanta kistor, finurliga grammofoner och mycket mer. Dessutom en skolsal där det gäller att hålla sig i skinnet och en handelsbod där det vattnas i munnen!

 • Gammalt möter nytt under stadsvandring

  Trelleborgs kommun och Föreningen Gamla Trelleborg arrangerar stadsvandringarna tillsammans.

  Från tågstation via busstorg till en ny, grön stadsdel? Tillsammans med föreningen Gamla Trelleborg bjuder kommunen in till stadsvandring i Övre och Stadsparkskvarteren där deltagarna får blicka båda bakåt och framåt.