Varning för omfattande översvämningar längs sydkusten - uppdaterad 21/10

Publicerad:

Inför det kommande veckoslutet varnar SMHI för hård vind och stormbyar, men framför allt för högt vattenstånd och omfattande översvämningar längs sydkusten. Varningen gäller främst för fredag kväll, då märkningen är orange.

21/10: Allmänheten uppmanas till försiktighet på Trelleborgs stränder

På grund av nattens oväder och det höga vattenståndet har delar av stränderna i Trelleborgs kommun spolats bort eller underminerats. Allmänheten uppmanas därför att vara mycket försiktiga om man vistas på stränderna.

Trelleborgs kommun är nu ute under helgen för att undersöka skador på vägar och fastigheter som orsakats av stormen. Man har också påbörjat uppröjningsarbete som kan ta flera veckor innan allt är återställt. Mer information kommer.

Trelleborgs kommun uppmanar alla att ringa till kommunen om man på kommunens allmänna platser upptäcker skador som är orsakade av stormen och som behöver åtgärdas.

Ring på telefon 0410-73 30 00.

Den orangea varningen gäller risk för omfattande översvämningar när vattenståndet stiger ytterligare i samband med hård vind under fredagskvällen. Kulmen beräknas till strax efter midnatt mot lördag.

Högt vattenstånd kan innebära att vatten slår in mot fastigheter och vägar. Känsliga kuststräckor kan utsättas för erosionsskador. Som fastighetsägare i utsatta områden uppmanas du använda pumpar och sandsäckar som skydd.

Trelleborgs kommun tillhandahåller inte sandsäckar.

Vid fara för liv och hälsa ring 112.

Följ SMHIs prognoser

För att följa väderleksprognosen hänvisas till SMHI, där du alltid får senaste uppdatering.

SMHI

Mer information för dig som är fastighetsägare

Översvämningar

Kommunens långsiktiga arbete med kustskydd

Kommunen har en ambition att skydda befintlig bebyggelse och samtidigt säkerställa att utpekade utbyggnadsområden är lämpliga att bebygga.

Kustskydd i Trelleborg

Vall som kustskydd godkänd – första steget mot förverkligande av Västra Sjöstaden