Valdagen - var ute i god tid

Publicerad:

Söndagen den 11 september är sista möjligheten att rösta i valet och den kommunala folkomröstningen. Planera in gott om tid, då det kan vara köer till vallokalerna.

Söndagen den 11 september är valdagen, och sista chansen att göra din röst hörd om du har rösträtt i något av valen till riksdag, region- eller kommunfullmäktige samt den kommunala folkomröstningen.

Under valdagen har alla vallokaler öppet klockan 8-20. Information om vilken vallokal du tillhör finns på röstkortet som skickats hem till dig. Det går även bra att rösta i förtidsröstningslokalerna. På ditt röstkort står det också vilka val och folkomröstningar du har rösträtt i.

Efter att vallokalerna stängt klockan 20 på söndagen ska alla röster och förtidsröster räknas. Du kan följa resultatet av valet till riksdag, region- och kommunfullmäktige på Valmyndighetens webbplats. Resultatet av den kommunala folkomröstningen publiceras på kommunens webbplats.

Följ valresultatet

När vallokalerna stängt ska rösterna räknas och resultatet rapporteras in.

De valresultat som publiceras efter att vallokalerna stängt är preliminära. Resultatet kan justeras efter valnämndens preliminära rösträkning den 14 september (den så kallade onsdagsräkningen) samt efter länsstyrelsens slutliga rösträkning.

Kommunala folkomröstningar är rådgivande.