Två eldsjälar inbjudna till landshövdingen

Publicerad:

På nationaldagskvällen hade landshövdingen Anneli Hulthén bjudit in 41 skånska eldsjälar till middag på Residenset i Malmö. En av dem var Sandra Cederlund Pettersson, som tidigare i år blev utsedd till årets medarbetare av socialnämnden i Trelleborgs kommun.

Två eldsjälar i Trelleborg, Sandra Cederlund Pettersson och Daniel Sörensson, blev inbjudna till middag med landshövding Anneli Hulthén.

Fotograf: Karin Rosqvist/Länsstyrelsen

– Det var en mycket trevlig kväll. Man kände sig verkligen uppskattad. Hela konceptet var fint upplagt och det kändes högtidligt, säger Sandra om upplevelsen.

Nominerats av kommunledning

De inbjudna eldsjälarna hade nominerats av kommunledningarna i Skåne för sina insatser och sitt engagemang inom olika områden. I Trelleborg hade Sandra nominerats för sina insatser inom LSS-verksamheten i kommunen, samt Daniel Sörensson från Pingvin RC för sitt arbete för Trelleborgsidrotten i allmänhet och rugbyn i synnerhet.

– Något jag tar med mig från den här kvällen är vilka fantastiska människor det finns och vilka olika saker som personer hade gjort för att bli nominerade. Vilka eldsjälar det finns där ute, konstaterar Sandra.

Kvällen började med mingel i trädgården, där landshövdingen berättade lite mer om Residenset. Därefter blev det musik, middagsbuffé och diplomutdelning.

Blev årets medarbetare

I början av året utsågs Sandra Cederlund Pettersson till årets medarbetare 2022 av socialnämnden.

– Det kändes fantastiskt att nu också bli nominerad av kommunen till årets eldsjäl. Jag kan fortfarande knappt tro att jag blev årets medarbetare. Det kan jag leva länge på, säger Sandra med ett leende.

Läs tidigare artikel om årets medarbetare

Arbetar för Trelleborgsidrotten

Ytterligare en eldsjäl från Trelleborg som var inbjuden till middagen är Daniel Sörensson, ordförande för både Pingvin rugbyclub och Trelleborgs idrottsallians. Genom sitt starka ideella engagemang är Daniel drivande i flera olika samverkansprojekt med Trelleborgs kommun.

Trelleborgs idrottsallians är bland annat involverad i satsningen Aktiv gemenskap som syftar till att främja fysisk aktivitet och social gemenskap.

Kategorier