Trelleborg klättrar i rapport om trygghet och säkerhet

Publicerad:

Trelleborgs kommun fortsätter att förbättra sitt resultat i den nationella undersökningen Öppna jämförelser som tar upp frågor om trygghet och säkerhet. I år klättrar Trelleborg 32 placeringar och intar därmed plats 42 bland landets kommuner. 

Trelleborgs kommun fortsätter att klättra i en nationell undersökning om trygghet och säkerhet. Kommunen, som nu ligger på 42:a plats, har förbättrat sina värden sex år i rad.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

– Vi har ett kunskapsbaserat arbetssätt inom trygghet och brottsförebyggande frågor och arbetar aktivt med konceptet Tryggare Trelleborg, ett samverkansarbete mellan kommunen och polisen. Det är glädjande att se resultat av det arbetet, säger Malin Ekblad, säkerhetschef i Trelleborgs kommun.

Bygger på nationell statistik

Öppna jämförelser har tagits fram av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Uppgifterna i undersökningen bygger på nationell statistik från Socialstyrelsen, MSB, Statistiska centralbyrån (SCB), Brottsförebyggande rådet (Brå) och SOS Alarm.

– Vi ser minskningar på flera områden, till exempel antal sjukhusvårdade, bränder i byggnader, våldsbrott och stöld- och tillgreppsbrott. Sammantaget gör de minskade värdena att vi förbättrar vår placering med 32 platser, säger Malin Ekblad.

Avancerar för sjätte året i rad

Det innebär att Trelleborgs kommun får en bättre placering för sjätte året i rad. Årets 42:a plats kan jämföras med 2016 års placering 146.

– Det är glädjande med positiva besked i ännu en rapport. För bara en månad sedan fick vi det bästa resultatet på tio år i polisens årliga trygghetsmätning. Vi fortsätter att arbeta för att bli ännu bättre, säger Malin Ekblad.

Mer information

SKR:s webbplats om öppna jämförelser inom trygghet och säkerhet