Trelleborg deltar i Skånestafetten för att främja friluftsliv

Publicerad:

2021 är friluftslivets år! För att främja friluftslivsaktiviteter deltar Trelleborgs kommun i länsstyrelsens arrangemang Skånestafetten. Stafetten, som sker på cykel, pågår hela våren och sommaren genom 33 skånska naturreservat. I Trelleborgs kommun kommer resan att gå mellan Maglarps sandtag och Hunneröds mosse.

Trelleborgs kommun deltar i Skånestafetten, som är en cykelstafett genom samtliga 33 skånska kommuner, för att uppmuntra till friluftsaktiviteter.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Den 26 mars gick startskottet för Skånestafetten. Samtliga 33 skånska kommuner kommer vara en del av stafetten som färdas genom lika många naturreservat. Initiativet är en del av Friluftslivets år 2021 med syfte att främja friluftslivsaktiviteter.

Trelleborgs kommun representeras av kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin och kommundirektör Fredrik Geijer. De cyklar etapp 4 av stafetten som pågår 15-20 april. Vi tar över från Vellinge kommun för att sedan cykla vidare och lämna stafettpinnen vidare till Svedala kommun. Färden börjar vid Maglarps sandtag och går ända till Hunneröds mosse i de nordöstra delarna av Trelleborgs kommun.

Vart går resan?

Färden börjar på Sydkustleden som tar oss in till Trelleborg station, på vägen passerar vi Albäcksskogen där det finns möjlighet för långa promenader och grillning. Framme vid tågstation i Trelleborg svänger vi av och följer Skåneleden upp till Pilevall där cykelvelodromen finns. I velodromen blir det några vänstervarv innan vi cyklar vidare mot utegymmet i framtida Business center Trelleborg. Från utegymmet fortsätter slingan längs med kusten till Gislövs läges småbåtshamn.

Därifrån fortsätter vi norrut, mot Anderslöv genom landskap med öppna vyer och åkrar. Framme i Anderslöv cyklar vi till friluftsbadet där den 25 meter långa simbassängen finns. I anslutning till badet finns fritidsgården som erbjuder en mängd olika aktiviteter. När färden fortsätter passerar vi framtida Familjens hus i Thysells gamla lokaler på vår väg mot Grönalund där det finns möjlighet till fågelskådning och fikapaus. Efter lite kaffe fortsätter cykelfärden mot Hunneröds mosse och Frisbjär där Svedala kommun står redo för att ta över stafetten.

Länkar till platserna som passeras

Sydkustleden

Skåneleden

Cykelvelodromen på Pilevall

Friluftsbadet i Anderslöv

Fritidsgården i Anderslöv

Hunneröds mosse och Frisbjär

Kategorier