Tillfälligt väderskydd över Trygghetens hus

Publicerad:

Natten mellan den 22 och 23 december blåste taket på Trygghetens hus i norra Trelleborg sönder. Att laga taket har visat sig vara komplicerat och ta tid. Nu kommer ett tillfälligt väderskydd på plats.

Nu monteras ett tillfälligt väderskydd över det sönderblåsta taket på Trygghetens hus.

Fotograf: Ulrica Ceder

Efter att taket på Trygghetens hus skadats av hårda vindar strax innan jul, har regn och läckage skapat problem för räddningstjänsten, som har sin verksamhet i huset.

Vad händer nu?

– Nu sätts ett tillfälligt väderskydd upp. Det är ett fristående tak, ovanför det befintliga taket. Sedan ska skador besiktigas och åtgärdas, vilket beräknas pågå under en längre tid, säger Magnus Strid, chef på Räddningstjänsten i Trelleborg.

Droppar från taket

Det droppar vatten från taket när det regnar. Bland annat droppar det över den del som täcker vagnhallen, där räddningstjänstens fordon står uppställda. Det medför till exempel att vissa delar av hallen är strömlösa och för att säkerställa funktionen behöver viss elektronik vara inplastad.

Gymmet på andra våningen har fått in mycket vatten, så lokalen används just nu endast för pumpar, för att bli av med vattnet. Räddningstjänstens personal tränar i stället på annat sätt och på andra ställen. Det har nyligen börjat droppa in vatten även i boendedelen av huset. Än kan den användas, men det har tagits fram en plan för att vid behov flytta boendedelen till förråd och kontor i andra delar av lokalerna.

Räddningstjänsten

Trygghetens hus i norra Trelleborg (Trelleborg växer)

Kategorier