Tillfällig parkeringsyta öppnar på Övre

Publicerad:

Trelleborgs kommun färdigställer just nu en tillfällig parkeringsyta på Trelleborg Övre.  Parkeringen som anläggs i hörnet Valldammsgatan-Gasverksgatan beräknas öppna under vecka 24.

– Det kommer att bli 65 vanliga parkeringsplatser plus en plats för rörelsehindrade, och nästa vecka kommer räcken och skyltar på plats, säger Christopher Kolbjörnsen, projektingenjör på kommunens projektavdelning.

Den tillfälliga parkeringen blir kostnadsfri och är tänkt att vara i drift till och med hösten 2023 då den ersätts av bostäder, verksamheter och ett mobilitetshus för parkering av både cyklar och bilar.

– Parkeringsytan anläggs av Jonab som står som entreprenör för samtliga markarbeten på Trelleborg Övre, säger Christopher Kolbjörnsen. Infart kommer att ske från Valldammsgatan norr om Söderslättsgymnasiet.

Den 9 maj i år inleddes den första etappen av bostadsbyggnationen på Trelleborg Övre, ett av de största stadsomvandlingsprojekten i kommunens historia. Utvecklingen av området kommer att ske i etapper för att i framtiden bestå av funktionsblandad stadsbebyggelse som fullt utbyggd ska innehålla omkring 600 nya bostäder och service i form av verksamhetslokaler och förskola.

Övre och Stadsparkskvarteren