Spaden i marken för nya rugbyarenan

Publicerad:

Nu har bygget av en ny rugbyarena i Trelleborg startat. På onsdagen togs ett symboliskt första spadtag för arenan som ska vara klar att spela på inför nästa säsong.

Den nya arenan ersätter Pilevallen som inte uppfyllde Svenska rugbyförbundets arenakrav. Pingvin rugbyclub har under lång tid fått dispens för att spela sina matcher på planen som efter vårsäsongen 2021 revs för att ge plats åt en ny idrottshall i området.

Magnus Isgren, Daniel Sörensson och Mathias Andersson tog tillsammans med totalentreprenören Gräsmiljö Sverige AB ett första spadtag för rugbyarenan.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

I god samverkan med föreningslivet har kommunen tillfälligt omvandlat fotbollsplanen på Gylle Stadion till en kombinerad fotbolls- och rugbyplan. Här samsas Pingvin RC och Gylle AIF i väntan på att den nya rugbyarenan ska bli klar.

Hoppfull inför framtiden

Även om samarbetet mellan klubbarna fungerar bra, gladdes Pingvin rugbyclubs ordförande Daniel Sörensson åt att byggnationen av den nya arenan nu drar igång.

– Äntligen! Vi har väntat och längtat och idag känner jag mig hoppfull inför framtiden. Det har varit kämpigt för klubben sedan vi flyttade från Pilevallen, även om vi hela tiden haft en bra dialog med Trelleborgs kommun. Jag hoppas att vår publik tar sig ut till Gylle och stötta oss den sista säsongen innan vi kan flytta in på den nya arenan, säger han.

Daniel Sörensson är glad att bygget äntligen är igång.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Vid dagens spadtag deltog även Mathias Andersson, vice ordförande kommunstyrelsen, och Magnus Isgren, ordförande kultur- och fritidsnämnden, samt en representant från totalentreprenören Gräsmiljö Sverige AB.

Plats för 300 personer

Den nya arenan kommer förutom en gräsplan på 134×80 meter också att rymma en läktare med plats för 300 personer, fem nybyggda omklädningsrum.

Enligt tidplanen ska allt vara klart i november 2023, vilket alltså betyder att planen är spelklar inför rugbysäsongen 2024.

– Jag ser fram emot att följa det här bygget – och att besöka arenan när den är klar, säger Mathias Andersson.

Bakgrund

Snart byggstart för ny rugbyarena.