Så här rapporterar du otrygga platser i kommunen

Publicerad:

Finns det platser i kommunen där du upplever att det är otryggt? Nu kan du på ett enkelt sätt berätta var och varför. Rapportera otrygga platser heter det nya verktyget som tagits fram inom ramen för Tryggare Trelleborg.

Rapportera otrygga platser är en ny kartfunktion som Trelleborgs kommun tagit fram.

Fotograf: Trelleborgs kommun

– Trelleborgs kommun arbetar hela tiden brottsförebyggande och önskar delaktighet samt att få in synpunkter. Hos oss sker ett kontinuerligt arbete med att öka den upplevda tryggheten och därför är just dina synpunkter och upplevelser viktiga för oss i vårt arbete, säger Sarah Søndergaard, processledare för Tryggare Trelleborg.

Fokusområdet Bo tryggt

För att kunna få in synpunkter från alla som vistas och bor i Trelleborgs kommun har Tryggare Trelleborgs fokusområde Bo tryggt tagit fram ett verktyg som gör det enkelt att rapportera in otrygga platser kontinuerligt.

Via en kartfunktion kan du peka ut platsen och sedan uppge ytterligare information om till exempel när och varför platsen känns otrygg. Du kan också komma med egna förslag på hur platsen kan bli tryggare.

– Vår ambition är att arbeta med åtgärder för att kunna förbättra de offentliga miljöerna. Genom det kan vi öka den upplevda tryggheten samtidigt som det kan öka viljan att vistas där, säger Sarah Søndergaard.

Samverkan med polisen

Rapporteringen av otrygga platser ska även användas i EST-arbetet (Effektiv samordning för trygghet) där polisen och kommunen samverkar veckovis för att fånga upp otrygga platser och utifrån det ta fram gemensam lägesbild att arbeta utifrån i det gemensamma och brottsförebyggande arbetet.

Mer information

Gå direkt till verktyget Rapportera otrygga platser 

Ta del av mer information om Tryggare Trelleborg 

Frågor om verktyget Rapportera otrygga platser? Kontakta säkerhetsenheten: sakerhetsenheten@trelleborg.se