Rösta fram dina favoritförslag bland En miljon idéer

Publicerad:

Under årets början har medborgare i Trelleborgs kommuns norra landsbygdsområde fått lämna in förslag till medborgarbudgeten En miljon idéer. Nu är röstningen om vilka av förslagen som ska genomföras igång.

Inlämnade förslag

Till årets medborgarbudget har det lämnats färre förslag än det gjorde när En miljon idéer genomfördes i samma område 2021.

– Det var samma trend för södra området förra året. Det lämnades in färre, mer kanske mer genomtänkta förslag, säger Felix Sunesson som projektleder medborgarbudgeten.

De inkomna förslagen är av samma typ som förut. Det handlar om utemiljö, lekplatser, hinderbanor och så vidare.

– Förslag om badhytt i Skåre, linbanor i Skegrie och Anderslöv och upprustning av grönan i Fru Alstad, är några av de förslag som kommit in och som nu kan röstas fram, säger Felix Sunesson.

Sedan 2022 finns en ny fördelning av medborgarbudgetens fem miljoner kronor utifrån kostnad. Vilken kostnad respektive förslag får, framgår inte i röstningslistan. Antal röster har fortfarande betydelse, men styr inte utfallet helt.

Vem får rösta?

Alla medborgare, fastighetsägare och näringsidkare inom norra landsbygdsområdet får rösta – även barn under 18 år. Barn som röstar ska vara stora nog att förstå och själva vilja vara med och rösta. Det är upp till varje familj att bedöma om barnet är moget att rösta eller inte. Varje person får lägga tre röster.

Se listan med förslag

Hela listan med förslag finns att se via e-tjänsten, där röstningen också genomförs.

Rösta på En miljon idéer

Föreningsförslag

Det finns även en egen föreningsbudget i form av bidrag inom medborgarbudgeten En miljon idéer. Förslagen till föreningsbudgeten kommer inte att röstas om 2023.

Bakgrund

I medborgarbudgeten, En miljon idéer, får medborgarna  i Trelleborgs kommun rösta fram förslag på investeringar för fem miljoner kronor under ett år. En miljon idéer startade  år 2020. År 2023 genomförs medborgarbudgeten för andra gången i kommunens norra landsbygdsområde.

En miljon idéer

Kategorier